Fotbal sufocat, Europa răsuflă uşurată: Semifinalele Ligii Campionilor, fără cea mai antipatică echipă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Josep Guardiola a trecut de Atletico Madrid, distrugând fotbalul în retur
Josep Guardiola a trecut de Atletico Madrid, distrugând fotbalul în retur

Pe „Wanda Metropolitano“ din Madrid, Atletico şi Manchester City, reprezentantele a două şcoli de fotbal complet diferite, s-au întâlnit în returul sferturilor Ligii Campionilor. Şi scenariul după care s-a jucat, probabil, i-a surprins pe toţi cei care au văzut partida.

Atletico Madrid a indignat planeta fotbalului, în prima manşă a întâlnirii cu Manchester City, atunci când, mergând pe principiul că scopul scuză mijloacele, Diego Simeone a trimis pe teren o formulă incredibilă: 5-5-0!

Atunci, cu chiu, cu vai, fotbalul total practicat de City a doborât reduta spaniolă, golul marcat de Kevin De Bruyne făcând diferenţa între cele două formaţii, după primele 90 de minute. 

Miercuri seară, în retur, rolurile s-au inversat! Şi, probabil, suporterii neutri pentru care Atletico Madrid, cu fotbalul ei ultradefensiv, e o echipă antipatică, au savurat din plin ce au văzut pe „Wanda Metropolitano“. Pentru că aici, Josep Guardiola l-a bătut pe Diego Simeone cu arma preferată a argentinianului: fotbalul închis, fără ocazii.

După o primă repriză în care, totuşi, a avut ceva acţiuni ofensive, dar în care nu s-a marcat, în partea secundă, City a renunţat la orice tentativă ofensivă. Şi s-a mulţumit să-şi conserve avantajul din tur. Ceea ce a şi reuşit, în ciuda câtorva ocazii bune pe care le-a avut Atletico. Pe final, nervozitatea gazdelor şi-a spus cuvântul, iar Felipe a văzut „roşu“, în minutul 90+1. 

Au fost 13 minute de prelungiri după întreruperile din final, dar degeaba. S-a terminat 0-0, iar City e în semifinalele Ligii Campionilor pentru al doilea sezon consecutiv. Anul trecut, a jucat chiar finala, pierzând-o în faţa celor de la Chelsea, scor 0-1. Acum, trupa lui Guardiola, la ce fotbal joacă, atât din punct de vedere ofensiv, cât şi defensiv, când meciul cere, aşa cum s-a întâmplat în returul cu Atletico, poate spera chiar la câştigarea trofeului!

Miză minimă, spectacol maxim

În celălalt meci al serii, Liverpool - Benfica, soarta calificării fusese decisă, în mare parte, după manşa tur, în condiţiile în care „cormoranii“ s-au impus pe „Da Luz“ cu 3-1.

Aşadar, pe „Anfield“ s-a jucat ceva mai relaxat, dar spectaculos! Dovadă că s-a terminat 3-3, iar Liverpool, eliminată în sferturi anul trecut, e acum în semifinale. Şi, având în vedere că porneşte favorită în „dubla“ cu Villarreal, poate visa cu ochii deschişi la finala de pe „Stade de France“.

Liga Campionilor, sferturi, retur

Marţi

Bayern Munchen - Villarreal 1-1 (0-1 în tur)

Real Madrid - Chelsea 2-3 (3-1 în tur)

Miercuri

Atletico Madrid - Manchester City 0-0 (0-1 în tur)

Liverpool - Benfica 3-3 (3-1 în tur)

Tabloul semifinalelor

*26/27 aprilie: Man. City - Real Madrid

*3/4 mai: Real Madrid - Man. City

*26/27 aprilie: Liverpool - Villarreal

*3/4 mai: Villarreal - Livepool

Finala Ligii Campionilor se va juca pe „Stade de France“, la Paris, la data de 28 mai.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite