Faza anului în Liga I: Astra a învins la Botoşani, după o acţiune superbă a lui Alibec. Reacţie genială „Vamă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Giurgiuvenii şi-au pierdut doi dintre cei mai buni jucători, pe Budescu şi pe Enache, însă au strâns patru puncte după primele două runde şi se află, în continuare, pe primul loc.

După un 2-2 cu CFR Cluj, acasă, în prima rundă din 2016, Astra a obţinut un succes dramatic, la Botoşani, scor 1-0 (Teixeira 81).

Moldovenii au avut cele mai mari ocazii, au nimerit de două ori bara, iar din minutul 63 au evoluat şi cu un om în plus, după ce Takayuki Seto a luat două „galbene“ (61, 63).

Cu toate acestea, Astra a fost echipa care a dat lovitura, după o acţiune fabuloasă a lui Alibec. Acesta a pătruns în careu după un dribbling a la Play-Station, a centrat, iar Teixeira a înscris la a doua încercare. Cu o etapă înainte de terminarea sezonului regulat, Astra e lider cu 50 de puncte. FC Botoşani e pe 9 cu 26 de puncte.

VEZI REZUMATUL MECIULUI


Dinu Gheorghe a dat declaraţia serii

Văzând faza reuşita de Alibec, fostul preşedinte al giurgiuvenilor, Dinu Gheorghe, a avut un comentariu pe măsură la Digi Sport. „Dacă îl lăsăm pe Matulevicius (n.r. - atacantul celor de la FC Botoşani) singur pe teren nu poate să facă ce a făcut Alibec. Atacantul Astrei a confirmat, încă o dată, talentul pe care îl are. E tânăr, e păcat să nu ajungă la alt nivel“, a spus „Vamă“.

Marius Şumudică (antrenor Astra): „Am jucat 30 de minute în zece oameni, am avut şi noroc. Nu mi-a fost frică de rezultat, nu ne-am închis, am ţinut atacanţii în teren. Iar am luat un punct jumate. Dacă se juca un sezon regulat, în momentul de faţă, 99% eram campioni. Dacă nu pierdem acasă cu Dinamo, campioana morală e Astra. Dar mergem mai departe cu alt campionat, să-i facem fericiţi pe alţii. Dedic această victorie lui Budescu, care astăzi a făcut 27 de ani, a fost căpitanul nostru, omul care ne-a asigurat liniştea financiară, prin transferul lui. Şi domnului Niculae i-o dedic. Atâta timp cât Şumudică va fi la Astra, Dani Coman, Buduru, toţi cei care ne ocupăm, să nu-şi facă nicio grijă, această echipă va ajunge unde el îşi doreşte. Sperăm să ajungem în Champions League, ne dorim asta foarte mult“.

Cristi Pustai (antrenor FC Botoşani): „Suntem dezamăgiţi. Păcat, pentru că meritam să luăm punct sau puncte din acest joc. Pe tabelă nu se concretizează ratările. Sigur că noi am avut două bare la 0-0, apoi am primit gol, deşi aveam un om în plus pe teren, dar cei de la Astra nici în 11 n-au ajuns de multe ori la poarta noastră. A venit apoi acel gol, un dribbling frumos al lui Alibec, pe linia de corner, după o fază care n-ar fi trebuit să se întâmple. Noi am avut ocazii să închidem jocul în favoarea noastră, dar n-am profitat de ele. Când ai cinci situaţii clare de gol şi nu marchezi e o problemă. E bine că am avut aceste ocazii, pentru că va veni şi vremea în care vom marca“.
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite