Emma Răducanu pierde la Wimbledon și naște o poveste fantastică. Lulu Sun, de nicăieri în sferturi de finală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Emma Răducanu, britanica de origine română, a făcut un Wimbledon bun, ajungând în optimile de finală după o lungă perioadă în care a fost măcinată de accidentări. Însă, după înfrângerea contra lui Lulu Sun, reflectoarele s-au mutat de la neozeelandeza care a devenit cea mai mare surpriză a turneului londonez.

Emma Răducanu a ieșit mândră de la Wimbledon. Foto Facebook
Emma Răducanu a ieșit mândră de la Wimbledon. Foto Facebook

Sportiva din Oceania, aflată pe locul 250 în lume, a venit din calificări şi a ajuns până în sferturi, după ce a trecut cu 6-2, 5-7, 6-2 de Emma Răducanu. Până acum, nu câștigase vreun meci la un Grand Slam și avea doar 4 patru participări în circuitul WTA de la începutul carierei. După meci, jucătoarea de 23 de ani nu și-a putut reține lacrimile și nu a putut scoate decât câteva vorbe: "Chiar nu am cuvintele acum", a spus Lulu Sun în fața asistenței.

Lulu Sun, mamă chineză și tată croat

Născută în Noua Zeelandă din mamă chineză şi tată corat, Lulu Sun a fost crescută în Elveţia, de la vârsta de 5 ani, ea reprezentând "Ţara Cantoanelor" până în această primăvară. În adolescenţă, s-a mutat în SUA, unde a absolvit Universitatea din Texas, în 2022, având o diplomă în ştiinţe politice, scrie Eurosport.

Lulu Sun Wimbledon 2024
Lulu Sun, senzația de la Wimbldon 2024. Foto Facebook

Neozeelandeza a depăşit orice previziuni şi a devenit abia a 7-a jucătoare din Era Open care face sferturi la Wimbledon, după ce a început din calificări. Kanepi, acum 14 ani, fusese ultima jucătoare care reuşise o astfel de performanţă. De asemenea, sportiva de 23 de ani a devenit a 2-a cel mai slab clasată jucătoare din ultimii 15 ani care ajunge în ultimele 8 la All England Club, după Serena Williams, care era pe locul 181 în lume la ediția din 2018.

A câștigat la Wimbledon mai mult decât în întreaga carieră

Lulu a jucat 1195 de puncte la Wimbledon 2024, dacă luăm în considerare şi meciurile din calificări. Ea a reuşit 243 de winners, ceea ce înseamnă că unul din 5 puncte jucate s-a încheiat cu o lovituri direct câştigătoare din partea sa. O rată fabuloasă, la care nici Sabalenka, Rybakina sau Ostapenko, tenismenele care reuşesc cele mai multe winners în circuit, nu au acces.

Graţie sfertului de la Wimbledon, Sun are garantată poziţia 53 WTA la final de turneu, cea mai bună din carieră. Graţie performanţei de la All England Club, Lulu Sun va intra în posesia unui cec de minimum 375.000 de lire, mai mult decât a câştigat până acum în întreaga carieră. Pentru un loc în careul de ași de la Wimbledon, Lulu Sun se va duela cu Donna Vekic, care a trecut în 3 seturi de Paula Badosa, scor 6-2, 1-6, 6-4, într-un meci care a fost întrerupt de 3 ori de ploaie.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite