Dinamo - „U“ Cluj 1-1: „Nebunul“ Ganea i-a dat o lecţie lui „Papa“ Ţălnar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionel Ganea
Ionel Ganea

O echipă aflată în insolvenţă, fără bani, fără patron, cu nişte jucători neplătiţi de mai mult timp, a impresionat pe „Arena Naţională“.

La Cluj, fotbaliştii aleargă non-stop de frică lui Ganea! Iar când vezi reacţiile fostului internaţional pe margine, realizezi că, decât să fii fugărit de Ganea prin vestiar, mai bine să alergi pe teren fără oprire.

Pe „Arena Naţională“, într-o atmosferă superbă care nu s-ar fi văzut niciodată în „Groapă“, Universitatea Cluj a făcut un joc excelent în faţa „câinilor“. După o primă repriză echilibrată, Dinamo a pus piciorul pe acceleraţie în partea secundă.

Presaţi de victoriile obţinute de Pandurii şi de Petrolul, echipe cu care Dinamo se luptă pentru calificarea în cupele europene, elevii lui Cornel Ţălnar au încercat, în zadar, să depăşească apărarea bine organizată a clujenilor. S-a văzut însă lipsa lui Cătălin Munteanu, omul de ultima pasă, care va rata restul sezonului din cauza unei accidentări.

Tony, schimbarea de aur a lui Ganea

De partea cealaltă, Ionel Ganea a mutat inteligent şi curajos. După 60 de minute, tehnicianul l-a aruncat în luptă pe nigerianul Tony, un atacant care, până la final, a hărţuit apărerea „câinilor“.

Imediat după intrarea sa pe teren, africanul a ratat o ocazie uriaşă. A fost semnalul de alarmă pe care roş-albii l-au ignorat. Şi au fost pedepsiţi. În minutul 74, Tony n-a mai greşit ţinta şi a deschis scorul, după o fază în care l-a scos din joc pe Nica. 

Nici la 0-1, Dinamo n-a reuşit să desfacă apărarea Universităţii. A fost nevoie de o fază fixă, de o lovitură liberă executată de Muşat, şi de o greşeală mare a portarului Boşneag pentru ca bucureştenii să smulgă un punct.

Dinamo a rămas pe locul 5 cu 46 de puncte, la un punct de poziţia a treia, ultima care duce în cupele europene. Universitatea Cluj e pe 12 cu 29 de puncte, la cinci puncte de primul loc retrogradabil.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite