Dică e de fapt antrenor, iar Ţiţi piesă de decor. Cum va arăta Steaua în 2016

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Dică (dreapta) va fi vioara întâi a Stelei până în ianuarie 2016
Nicolae Dică (dreapta) va fi vioara întâi a Stelei până în ianuarie 2016

Dumitru Dumitriu, cel pe care Gigi Becali l-a anunţat ca fiind antrenorul interimar ce se va ocupa de destinele Stelei în ultimele patru meciuri oficiale ale anului 2015, refuză să-şi asume responsabilitatea.

Dumitriu, în vârstă de 70 de ani, a debutat în meseria de tehnician în 1977, când era antrenor-jucător la ICSIM Bucureşti. El va rămâne totuşi antrenor principal în acte, ca şi până acum, pentru că Nicolae Dică, cel care va lua efectiv deciziile la echipă, nu deţine Licenţa Pro.

„Mirel Rădoi nu a mai vrut să continue la Steaua, nimeni nu l-a dat afară. El va mai colabora cu noi, a rămas pe aceeaşi funcţie de director sportiv. Îmi pare rău că s-a ajuns în această situaţie, unii au făcut totul ca Mirel să plece. Aş dori să se accepte venirea lui Dică la conferinţele de presă. El îşi asumă această responsabilitate, lui i-a transmis de fapt Mirel ştafeta. Eu sunt omul care în orice moment, atunci când se va apela la mine voi sta lângă ei şi voi răspunde la aceste probleme. Am venit aici adus de Mirel Rădoi, pentru o funcţie care-mi conferea mie ce îmi doream să fac. Să urmăresc jucătorii împrumutaţi de Steaua, să fac fişe despre unii fotbalişti de la alte echipe pe care-i urmăream şi să merg să văd echipele cu care jucăm pentru a-i putea face lui Mirel o informare despre asta. Dică va rămâne antrenor şi el e cel care trebuie să-şi asume toate rezultatele din perioada următoare”, a explicat Dumitriu, despre care Victor Piţurcă afirma în urmă cu puţin timp că „Ţiţi e bătrân. Probabil că-l mai ţin şi pe el pe acolo ca să ia şi el un salariu”. Dumitriu consideră că Steaua trebuie să facă totul pentru a se califica în play-off: „Trebuie să facem tot ce ne stă în putinţă pentru a rămâne în primele şase pe forţele proprii. Echipa are posiblitatea să demonstreze să-şi merită locul în play-off, nici nu mă gândesc că va fi altfel. Trebuie să strângem rândurile şi să obţinem victoriile necesare în acest final de an”.

Reghecampf ar urma să revină în 2016

Conform unei clauze din contractul său cu Litex Loveci, Laurenţiu Reghecampf poate părăsi Bulgaria fără să plătească nicio compensaţie financiară începând din ianuarie 2016. Tehnicianul în vârstă de 40 de ani, care a dat târcoale Stelei şi cu alte ocazii în decursul acestui an, n-ar refuza o întoarcere pe banca echipei la care a cunoscut cele mai mari satisfacţii din carieră. „Sper ca aceşti antrenori mari care apar pe la televizor şi se dau stelişti, ca ei să vină să ajute echipa, aşa cum a mai fost chemaţi, dar au cerut 25.000 de euro pe lună, sper să vină să antreneze Steaua, nu doar pentru bani”, a spus Mirel Rădoi în momentul în care şi-a anunţat demisia, trimiterea la Reghecampf fiind mai mult decât evident. De altfel, fostul internaţional a simţit probabil că naşul său a reluat discuţiile cu cel care a pregătit-o pe Steaua între 2012 şi 2014. După ce Mirel îşi anunţase demisia, după meciul cu Rosenborg Trondheim, Gigi Becali bătuse palma cu Reghecampf, dar jucătorii l-au întors din drum pe Rădoi şi mutarea nu s-a mai concretizat. Nici acum Becali n-a negat discuţiile cu Reghecampf, menţionând însă că aşteaptă întâi ca Steaua să se califice în play-off-ul Ligii I: „E adevărat, Reghe vrea 25.000 de euro pe lună, iar eu trebuie să fac contract şi să îi dau banii. Ce rost are să mai fac cheltuieli acum, din moment ce eu desfiinţez clubul dacă nu intru în play-off?!”. Şi presa bulgară a notat că revenirea lui Reghecampf în România este aproape perfectată. „Laurenţiu Reghecampf, antrenorul lui Litex, e favorit să preia gigantul României, Steaua Bucureşti. Echipa a rămas fără antrenor după ce Mirel Rădoi şi-a dat demisia în urma înfrângerii cu Astra, scor 0-1. Până la numirea noului antrenor, echipa va fi condusă de Dumitru Dumitriu”, au notat ziariştii de la sportal.bg.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite