David Beckham e cel mai bogat fotbalist al lumii. Cristi Chivu conduce în topul averilor fotbaliştilor români

0
Publicat:
Ultima actualizare:

David Beckham este o adevărată maşină de făcut bani. A avut mereu salarii mari, dar mai ales imagine. Şi aşa a juns să aibă o avere de 260 de milioane de dolari.

Mijlocaşul englez este cel mai bogat fotbalist al lumii şi conduce detaşat într-un top al averilor celor care sunt în activitate. Un nou contract pentru Becks, care a anunţat că la 37 de ani, nu vrea să mai joace la Los Angeles Galaxy, îi va spori acestuia nu doar faima, ci şi banii.
Pe locul doi stă Cristiano Ronaldo, de la Real Madrid. Portughezul a strâns 160 de milioane de dolari, la numai 27 de ani, şi visează la mai mult. Dovada? Se plânge mereu că are salariu mic la Real Madrid, care –i dă totuşi 13 milioane de euro pe sezon.


Messi a refuzat un salariu record
Din spatele lui Ronaldo accelerează tare Leo Messi. Argentinianul de 25 de ani a ajuns deja la 140 de milioane de dolari. Messi a refuzat însă de curând o ofertă salarială de 30 de milioane de dolari, pe an, şi un contract pe trei sezoane, cu plata integrală înainte, de o echipă din Rusia. A preferat tot Barcelona şi a semnat până în 2018, pe 12 milioane de euro anual.

Mijlocaşul lui Real Madrid, Ricardo Kaka e pe locul 5 în topul celor mai bogaţi fotbalişti, cu o avere de circa 100 de milioane de dolari, dar cariera sa e în cădere liberă după venirea lui Mourinho la Real.

Top 5 este încheiat de Ronaldinho. „Dinţosul” a făcut bani frumoşi pe când juca la Barcelona şi apoi la Milan, şi a strâns 90 de milioane de dolari. Acum îşi rotunjeşte veniturile, acasă, în Brazilia, la Atletico Mineiro.

Următorii fotbalişti în clasamentul averilor sunt: Thierry Henry (New Yorl Red Bulls – 60 de milioane), Zlatan Ibrahimovici (PSG – 60 milioane), Samuel Eto o (Anji – 50 de milioane), Wayne Rooney (Manchester United – 50 de milioane) şi Frank Lampard (Chelsea – 40 de milioane)


Chivu s-a îmbogăţit în Italia
Dintre fotbaliştii români, cel mai bine aşezat din punct de vedere financiar este Cristian Chivu. Fostul căpitan al naţionalei a câştigat la Inter Milano, pe perioada primului contract, 2007-2012, câte 3,7 milioane de euro pe an. Acum ia doar 2 milioane, dar înainte de a ajunge la Inter, Chivu a jucat 4 ani pentru AS Roma, tot pe un salariu frumos. Analiştii financiari cred că fundaşul de 31 de ani are în acest moment o avere de 12-14 milioane de euro.

În topul fotbaliştilor milionari români se regăseşte şi Mutu. „Briliantul” a scos din fotbal peste 15 milioane de euro, dar la el averea este o chestiune problematică, deoarece e dator la Chelsea cu 17 milioane de euro, bani pe care, evident, nu vrea să-i plătească. Mutu are însă proprietăţi în America şi e cotat, ca şi avere, la peste 5 milioane de euro.

Ciprian Marica, Mirel Rădoi şi Răzvan Raţ sunt ceilalţi milionari cerţi de la naţională, fie doar şi prin prisma salariile pe care el au. Rădoi are 2,7 milioane de euro la Al Ain, Marica 2,5 milioane de euro la Schalke şi Raţ 1,6 milioane de euro la Şahtior. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite