Dani Oţil, victorie-surpriză la Deva, cu două zile înainte să-şi serbeze ziua de naştere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Otil

Dani Oţil s-a impus pentru al doilea an consecutiv în prima etapă din Campionatul Naţional de Super Rally powered by Superbet. Oţil a înregistrat o victorie clară la Deva, pe circuit stradal, având un avanaj de peste 3 secunde faţă de următorul clasat.

Un total de 39 de piloţi s-au înscris la startul celui de-al treilea sezon de super rally, conceptul promovat de Mihai Leu. În premieră, la Deva, etapa s-a desfăşurat după acelaşi sistem. În manşele de calificări s-au stabilit şi clasamentele de la grupe, în timp ce manşele finale de concurs, cu cei mai buni 12, au contat exclusiv pentru trofeul Open, dedicat în memoria fostului pilot Valentin Banciu.

Calificaţi în finală, Vali Porcişteanu şi Emil Ghinea nu au reuşit să ia startul în lupta pentru prima poziţie din cauza unor probleme tehnice, astfel că finala s-a desfăşurat doar cu 10 piloţi. De asemenea, din acelaşi motiv, Mihai Leu şi bulgarul Evgeni Yankov au făcut doar una dintre cele trei manşe programate.

Câştigător anul trecut în etapa inaugurală de la Mangalia, Dani Oţil, pe un Radical SR4, s-a impus şi la Deva, stabilind totodată şi recordul acestui traseu. Cronometrul s-a oprit la 03:47,860 chiar în prima manşă din finală.

Pe 2 s-a clasat francezul Jerome France, la bordul unui monopost Formula Renault FR2, cu un timp de 03:48,918, stabilit pe ultima trecere, în timp ce podiumul a fost completat de campionul naţional en-titre Costel Căşuneanu (Skoda Fabia R5), cu un timp final de 03:52,741.

Premierea celor mai buni piloţi a fost făcută de campioanele olimpice Simona Amânar şi Camelia Potec, ambele invitate special de Mihai Leu pentru eveniment.

Top 10 din finală a fost completat de Danny Ungur, Riccardo Tarabelli, Groza Elisei, Mihai Leu, Ionuţ Moisii, Cornel Gărdean şi Evgeni Yankov.

Aşa cum e şi la viteză în coastă, campionatul are şi două categorii, una dedicată maşinilor de producţie şi una pentru cele de competiţii. La prima, victoria i-a revenit lui Porcişteanu, în timp ce francezul Jerome France s-a impus în divizia maşinilor de competiţie. Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Primăria Municipiului Deva.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite