CTP, încântat înainte de marele meci Halep - Serena Williams: „Pentru mine, acesta e deja câştigul!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Tudor Popescu, zâmbind, într-un moment de colecţie
Cristian Tudor Popescu, zâmbind, într-un moment de colecţie

Cristian Tudor Popescu a analizat atât ultimele două partide câştigate de „Simo“ în trei seturi, cu Tomljanovici (72 WTA) şi cu Swiatek (17 WTA), cât şi întâlnirea ei din sferturi, cu legendara Serena Williams (39 de ani, 11 WTA).

Simona Halep ne-a arătat, încă o dată, că are, probabil, cea mai mare tărie mentală din circuitul feminin, în acest moment. „Adevărul“ a scris aici, după partida ei din turul II, despre bilanţul incredibil pe care îl are Halep, în ultimii doi ani, în partidele ajunse la set decisiv.

Iar duelul din optimi, cu Iga Swiatek (19 ani, 17 WTA), a confirmat doar ceea ce ştiam cu toţii deja: Halep e pe val şi a progresat enorm din punct de vedere mental. Aceste lucruri au fost remarcate şi de Cristian Tudor Popescu, în analiza sa oferită pentru Digi 24.

Ce a spus Cristian Tudor Popescu?

*La fotbal se poate marca şi se poate câştiga un meci marcând cu capul. Simona a demonstrat, atât în meciul cu Tomljanovic, cât şi în meciul acesta şi mai greu cu Iga Swiatek că se poate câştiga şi la tenis cu capul.

*În faţa unei jucătoare cu lovituri puternice, extrem de agresivă, cu un serviciu bun şi care mai vine şi la fileu, Simona nu avea altă şansă decât tactica, decât să fie calmă şi să aducă pe teren cele câteva Simone din aceşti şapte ani şi trei săptămâni de când Simona este în top 10 mondial.

*Poloneza a avut foarte multe încredere şi chiar nişte aroganţă. Era clar că porneşte cu această atitudine de superioritate. 

*Meciul a fost câştigat psihologic de Simona pentru că poloneza a refuzat să îşi lase deoparte aroganţa, ar fi trebuit să mai modereze şi ea jocul, să încerce să rămână în schimburi. În schimb, ea a spus „nu, eu sunt Swiatek, campioana de la Roland Garros, dau tare, nu mă interesează ce face Simona Halep dincolo de fileu, dau tare şi câştig.

*Cum a alergat Simona cu urlet după loviturile năprasnice ale polonezei, la limită a fost, credeam că se rupe ceva în ea. A trimis loviturile Igai care, până la urmă, a greşit.

*Vom vedea din nou un meci istoric, un meci minunat pentru noi, românii, un meci între Serena Williams, cea mai mare jucătoare din toate timpurile în clipa de faţă şi Simona Halep, la un turneu de Grand Slam în sferturi. Faptul că Simona va juca din nou alături de Serena, pentru mine asta este câştigul.

CITEŞTE ŞI:

VIDEO Halep, încurcată de ziarişti: Întrebarea care a pus-o în dificultate

Halep - Serena Williams, meci cu o miză financiară uriaşă: Câţi bani vor fi puşi în joc

Halep - Serena Williams, meci atractiv pentru casele de pariuri: Cine e favorită în sferturi

Swiatek, pusă la respect de Halep: Seria incredibilă a polonezei a fost întreruptă de „Simo“

FOTO Serena Williams, căzătură urâtă: A explicat starea ei de sănătate după un moment alarmant

„Serena Williams a slăbit mult!“: Halep, avertizată înaintea meciului din sferturi

Halep - Serena Williams, meci colosal: Simona, declaraţie superbă despre adversara ei

VIDEO Halep, în extaz: Simona le-a dat fanilor o veste minunată după victoria de la Australian Open

Serena o aşteaptă pe Simona: Ce a spus Williams despre duelul cu Halep din sferturi

VIDEO Halep, fantastică: Gestul prin care şi-a celebrat victoria cu numărul 100 la un Grand Slam

Momentul magic al Simonei: 100 de victorii la turneele de Grand Slam! L-a depăşit pe Năstase

Halep, aplaudată de presa mondială: „A fost ca un uragan!“. Ce au scris marile publicaţii şi site-uri

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite