CSM Bucureşti are o mare problemă! Cristina Neagu: „Încă suferim“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Handbalistele de la CSM Bucureşti vor juca duminică seară ultimul meci din grupa D a Ligii Campionilor contra echipei germane Bietigheim.

Cum nemţoaicele sunt deja eliminate din Ligă, iar CSM, Ferencvaros şi Vipers sunt calificate în faza următoare, rezultatul nu contează decât la palmares şi la clasificarea finală. O victorie nu o ajută pe CSM să meargă cu mai multe puncte în grupa principală, pentru că rezultatele cu Bietigheim nu vor fi luate în calcul, însă „tigroaicele“ au nevoie de acest meci pentru a regla defensiva şi a arăta că pot emite pretenţii la trofeu.

Până acum, se poate spune că a fost un sezon agitat la CSM Bucureşti, echipă care a arătat când foarte bine, aşa cum a fost în meciurile cu Ferencvaros, când foarte prost. Mare hibă din jocul CSM-ului, remarcată de Cristina Neagu încă de la primul meci (36-31 cu Ferencvaros) este defensiva. Bucureştencele au una dintre cele mai slabe apărări din Liga Campionilor, şi, dintre echipele care trag la trofeu, clar cea mai slabă. „Trebuie să fim mai atente în defensivă, pentru că nu o să putem în atac să dăm mereu peste 30 de goluri“, spunea Neagu. Cea mai bună performanţă a apărării a fost contra celor de la Vipers, când echipa a primit doar 27 de goluri.

Ceva mai bine a arătat apărarea CSM-ului şi în victoria crucială de săptămâna trecută, 34-28 pe terenul lui Ferencvaros, iar venirea lui Dragan Djukic pe banca tehnică a rezolvat o parte din probleme. De altfel, e clar că sîrbul e un antrenor pe placul jucătoarelor, spre deosebire de Magnus Johansson, despre care se spune că a fost „lucrat“ de handbaliste.
Cu 44 de goluri (golghetera Ligii Campionilor), Cristina Neagu continuă să fie centrul de greutate al echipei, chiar dacă în ultima vreme şi Lekici a preluat o parte din responsabilităţi, reuşind şi ea să marcheze de 31 de ori. Neagu a declarat că echipa e în continuare în suferinţă şi are nevoie de meciuri bune pentru a intra cu şanse reale în cursa pentru trofeu: „Situaţia la club e dificilă acum, încă suferim, e clar că nu suntem la potenţial maxim. Nu ne simţim aşa cum ar trebui pe teren, de aceea e importantă să continuăm să câştigăm şi să jucăm tot mai bine“, a spus Cristina.

Cu cine vor juca în grupa  principală
@ Până în prezent, CSM a obţinut următoarele rezultate în grupa D: 36-31 şi 34-28 cu FTC Budapesta, 28-30 cu SG BBM Bietigheim, 29-27 şi 26-31 cu Vipers.

@ Primele trei clasate din fiecare din cele patru grupe preliminare, cu punctajele acumulate din confruntările directe, se vor califica în grupele principale, care vor include câte şase echipe (trei din grupele A şi B în grupa 1 şi tot trei din grupele C şi D în grupa 2).

@ În ultima etapă a grupei D, CSM va juca pe teren propriu, duminică, cu SG BBM Bietigheim, iar cu o zi mai devreme, Vipers va primi vizita celor de la Ferencvaros. Rezultatele însă nu vor mai influenţa echipele calificate în faza grupelor principale, ci doar ierarhia finală a grupei. Astfel, sunt calificate în grupa principală CSM Bucureşti, FTC Budapesta şi Vipers Kristiansand. Tigroaicele vor merge în grupa principala cu 6 puncte, întrucât rezultatele cu Bietigheim nu se vor mai lua în calcul, iar CSM a pierdut partida din Germania.

@ Clasamentul grupei D este: CSM Bucureşti 6 puncte, FTC Budapesta 6, Vipers 5 şi SG BBM Bietigheim 3 puncte.

@ Clasamentul Grupei C este: Gyor 10 puncte, Krim 5, Podravka 3 puncte, Thuringer 2.

@ Meciurile din grupele principale vor avea loc între 25 ianuarie şi 10 martie 2019, cele eliminatorii din sferturi în 5-7 aprilie (turul) şi 12-14 aprilie 2019 (returul), iar Turneul Final Four va avea loc, din nou, la Budapesta, în 11-12 mai 2019.

@ În ultimele două sezoane, CSM Bucureşti a obţinut medalia de bronz a competiţiei, după ce în 2016 cucerea trofeul, şi se află la a patra participare consecutivă în Liga Campionilor.

@ Actuala deţinătoare a Ligii Campionilor este Gyor ETO.


147 de goluri a primit CSM Bucureşti în 5 partide, aproape 30 de goluri pe meci
 

Sport


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri