CSM București, alt contract baban oferit unei jucătoare străine. De la 1 ianuarie se limitează salariile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit noilor norme fiscale aprobate de Guvern, de la 1 ianuarie se vor oferi contracte din bani publici de maxim 6.000 de euro pe lună în sport. Iar CSM București continuă să prelungească înțelegeri pe bandă rulantă pentru handbaliste, pentru a le putea menține o perioadă salariile cel puțin duble față de această limită. Pentru că contractele semnate înainte de 1 ianuarie 2024 se vor derula fără a fi afectate de măsura Executivului.

Elizabeth Omoregie va juca încă doi ani la CSM București. Foto Profimedia
Elizabeth Omoregie va juca încă doi ani la CSM București. Foto Profimedia

Ultima pe listă este Conducătoarea de joc Elizabeth Omoregie, căreia i-a fost prelungit azi contractul cu doi ani. Asta chiar dacă, în prima jumătate a acestui sezon slovena nu a apucat să joace alături de "tigroaice" din cauza unei accidentări! Salariile jucătoarelor străine de la CSM variază între 10.000 și 12.000 de euro pe sezon.

Omoregie a fost adusă de la Krim Ljubljana în 2018. "Mă bucur că am prelungit contractul cu CSM Bucureşti pentru încă doi ani şi sper că vom câştiga împreună atât Liga Campionilor, cât şi competiţiile din România. Din păcate, până acum, nu am putut ajuta echipa în acest sezon, dar îmi doresc să revin curând pe teren mai puternică şi până la finalul anului competiţional să ajut echipa să-şi atingă obiectivele", a declarat cea mai bună tânără conducătoare de joc din lume în 2017 şi în 2018, notează Agerpres.

Contracte pe bandă rulantă

Conducerea CSM Bucureşti a anunţat în ultimele două luni prelungirea contractelor jucătoarelor Cristina Neagu (un an), Crina Pintea (doi ani), Emilie Hegh Arntzen (Norvegia, un sezon), Evelina Eriksson (Suedia, doi ani) şi Andreea Rotaru (doi ani), precum şi transferurile extremei stânga daneze Emma Friis (Ikast) şi portarului Daciana Hosu (SCM Râmnicu Vâlcea), valabile din vara viitoare.

Toate aceste înțelegeri au fost făcute înainte de intrarea în vigoare a plafonării salariilor plătite din bani publici. Și acest ultim contract a fost semnat după numeroasele discuții iscate după eșecul de la Mondiale, când concluzia generală a fost că jucătoarele străine blochează accesul româncelor la echipele de club, fapt care are repercusiuni asupra echipei naționale.

CSM în Liga Campionilor, în ultimii ani

*2018-2019: Eliminare în sferturi

*2019-2020: Parcursul s-a oprit în sferturi, din cauza pandemiei

*2020-2021: Eliminare în sferturi

*2021-2022: Eliminare în sferturi

*2022-2023: Eliminare în sferturi

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite