Cornel Penescu, arestat după 100 de zile de libertate!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De 100 de zile de libertate au avut parte Cornel Penescu, patronul echipei FC Argeş, şi Liviu Făcăleaţă, fost director la una dintre firmele omului de afaceri.

Cei doi au fost reţinuţi, ieri, pentru 24 de ore de procurorii DNA pentru dare de mită în dosarul în care au fost arestaţi şi arbitrii Ionică Serea şi Marius Martiş, ambii din Focşani. Penescu şi Făcăleaţă au fost audiaţi şi vineri la DNA. Azi, ei vor fi prezentaţi judecătorilor Tribunalului Argeş, cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile!

Penescu şi Făcăleaţă l-ar fi mituit pe centralul Ionică Serea cu suma de 21.000 de dolari înaintea meciului FC Argeş - Steaua (2-2), disputat la 20 martie 2009. Marius Martiş ar fi fost complice, tranzacţia fiind realizată în casa acestuia. Ulterior, Serea ar fi returnat 16.000 de dolari prin intermediul lui Martiş.

Penescu şi Făcăleaţă au mai fost arestaţi între 13 aprilie 2009 şi 29 ianuarie 2010 într-un alt dosar de mituire a unor arbitri. Atunci, cei doi au fost duşi după gratii, alături de Gheorghe Constantin, fost preşedinte CCA, precum şi de arbitri Sorin Corpodean, Marcel Savaniu, Aurelian Bogaciu, dar şi de observatorul Marcel Lică.

Dialogul dintre Penescu şi Făcăleaţă

Făcăleţă: Alo!

Penescu: Alo, da! Ce faci?

F: Pe drum. Am plecat.

P: Aşa. Zi! OK?

F: E OK!

P: Venii (n.n. Ionică Serea)?

F: A! Da. Cum să nu?!

P: Şi?

F: A vorbit clar, numai că „ăştia" (n.n. banii) au rămas acolo la acesta.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite