CM de handbal: România, prăbușire în meciul cu Germania. Jocul „tricolorelor”, bulversat de intrarea lui Neagu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România avea nevoie disperată de victorie contra Germaniei, pentru a rămâne în calculele calificării în sferturile de finală ale Campionatului Mondial de handbal. Pentru că altfel ar fi pierdut contactul cu nemțoiacele și cu Danemarca, echipe care aveau deja 4 puncte în grupa principală III, (victorii pe linie în faza precedentă). România intrase în această etapă doar cu două puncte, grație succesului cu Serbia.

Cristina Neagu a revenit în naționala României. Foto Sportpictures
Cristina Neagu a revenit în naționala României. Foto Sportpictures

Și fetele lui Florentin Pera au intrat montate pe teren, conducând cu 3-1, 6-3, 8-6. Însă nu grație inspirației în atac, ci a unei portărițe fenomenale, Daciana Hosu, care le-a scos peri albi adversarelor. Când Germania a dat semnele revenirii, antrenorul ”tricolorelor” a aruncat-o în luptă pe Cristina Neagu, fără vreun minut la actuala ediție a Campionatului Mondial. Deși nerefăcută 100%, vedeta României a punctat exact când a trebuit, astfel că, la pauză, jucătoarele noastre au intrat în avantaj cu 3 goluri: 12-9.

Dezastru după pauză

În următoarele 10 minute, a fost un joc de urmărire, cu nemțoaicele apropiindu-se la două lungimi, dar cu ”tricolorele” găsind resurse pentru a se distanța din nou la 3. Însă a venit căderea, România ratând din poziții ideale, astfel că adversarele cu egalat la 15, ba chiar au preluat conducerea, pentru prima dată după minutul 1, când au avut 1-0.

Revenirea în națională a Cristinei Neagu a fost o sabie cu două tăișuri. Pentru că interul României a punctat sau a pasat decisiv în câteva momente, dar, pe total, angrenajul reprezentativei noastre s-a defectat, probabil pentru că celelalte jucătoare au așteptat minuni de la cea mai bună handbalistă a țării. Minuni care nu au venit, astfel că a urmat o perioada de secetă de idei și de goluri ale jucătoarelor României, cu efect dezastruos pe tabelă: Germania s-a distanțat la 17-15, apoi chiar la 22-17, cu 10 minute înainte de finalul partidei. 

Revenire prea tardivă

S-a făcut 22-19, după un 7 metri transformat de Eliza Buceschi și un gol de pe extremă al lui Sefariceanu, însă o reușită a adversarelor și o pasă aiurea a Cristinei Neagu ne-au tăiat imediat aripile. Ca dezastrul să fie complet, Crina Pintea a luat ”roșu”, pentru o lovitură cu cotul, cu 5 minute înainte de sfârșitul meciului. S-a terminat 24-22, după un joc în care am avut Germania în mână timp de 40 de minute.

Înfrângere în cel mai important meci al nostru din grupă, după o prăbușire inexplicabilă în partea a doua, cu doar 10 goluri marcate de România, și ”sferturile” sunt deja o utopie pentru naționala lui Florentin Pera. Pentru că, după surpriza Danemarca  - Japonia 26-27, "tricolerele" pot lua fața gazdelor dacă înving în ultimele două meciuri din grupă, iar danezele obțin doar un punct din disputele cu Polonia și Germania. 

Cum scenariul de mai sus ține de domeniul SF, Obiectivul reprezentativei noastre - de a prinde primele 8 locuri la Mondial și implicit calificarea la turneele preolimpice - pare deja ratat. Mai există o mică speranță, să ocupăm locul 3 în grupă, să avem o linie de clasament mai bună ca poziția similară din grupa principală I, și echipe cu biletele asigurate deja la Olimpiadă să ajungă în ”sferturile” acestui turneu final.

Cupa Mondială 2023, Grupa Principală III

Serbia - Polonia 21-22

Germania - România 24-22

Danemarca - Japonia 26-27

Clasament

1. Germania 6p (golaveraj +19)

2. Danemarca 4p (+19)

3. Polonia 4p (-13)

4. Japonia 2p (-2)

5. România 2p (-9)

6. Serbia 0p (-14)

Primele două clasate merg în ”sferturi”.

Programul ”tricolorelor”:

*Sâmbătă, 9 decembrie: România - Japonia 16.30

*Luni, 11 decembrie: Polonia - România 19.00

Digi Sport și Prima Sport transmit Mondialul de handbal feminin.

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite