Claudiu Niculescu, transferat de Dinamo din studioul TV: cât câştiga Clau-gol ca expert DigiSport şi cât are acum

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Claudiu Niculescu FOTO FC Dinamo
Claudiu Niculescu FOTO FC Dinamo

Claudiu Niculescu urmează traseul lui Florin Bratu: amândoi au ajuns pe banca tehnică a lui Dinamo din scaunul de experţi DigiSport.

Clau-gol a fost prezentat ieri drept noul antrenor al lui Dinamo. Fostul tunar al „câinilor“ n-a avut parte de linişte în prima zi, 20 de fani dinamovşti protestând împotriva patronului Ionuţ Negoiţă şi a preşedintelui Alexandru David.

Suporterii nervoşi au afişat bannere obscene şi homofobe împotriva lui Ionuţ Negoiţă şi a lui Alexandru David şi au perturbat cu scandări triviale conferinţa de prezentare a lui Claudiu Niculescu. Totodată, fanii au avut mesaje de susţinere pentru Ionel Dănciulescu, fostul director general, care şi-a prezentat demisia înaintea jocului de la Iaşi.  "Am discutat ore întregi cu Dănciulescu să-l fac să se întoarcă. Dănciulescu a plecat pentru că aşa a dorit el. El a propus o pauză şi o are, uşa nu este încuiată, el a ales să o închidă şi a plecat. Vom vedea zilele următoare dacă vom numi pe altcineva în această funcţie", a spus David.
Totuşi, Claudiu Niculescu (42 de ani) a fost şi el suţinut de suporterii turbulenţi şi a apucat să îşi expună ideile sale.  "Am plecat de la Dinamo acum 8 ani, dar mă simt ca atunci când am intrat în vestiarul lui Dinamo pentru prima dată, în urmă cu 17 ani. Obiectivul pe termen scurt şi cel mai important este să readucem suporterii la stadion. Echipa nu traversează un moment bun acum ştiu cât contează ca Dinamo să fie încurajată de fani, care, nu trebuie să mai spun eu acum, sunt cei mai frumoşi din ţară.

Sunt fericit că m-am întors acasă după atâţia ani. Mi s-a împlinit acest vis, pe care îl am de când am început această meserie. Sper ca revenirea mea să fie de bun augur şi Dinamo să-şi îndeplinească obiectivele
Nu mi-a luat foarte mult să dau un răspuns. Negocierile au decurs normal. Un lucru e clar: se vrea performanţă şi asta vreau şi eu, sper să reuşim. Am vorbit şi cu băieţii în vestiar despre munca lui Florin Bratu, de câteva luni de zile. A făcut lucruri foarte bune, dar asta e viaţa antrenorului. Acum cinci luni ne întâlneam ca adversari şi m-a bătut rău, iar după acel meci eu am plecat. Ironia sorţii a făcut ca eu să îl înlocuiesc acum. Am un mare respect pentru el, e un antrenor foarte bun şi va demonstra acest lucru.", a afirmat Claudiu Niculescu.

Gicu Grozav este un jucător pe care şi-l doreşte, iar Dan Nistor va rămâne căpitanul echipei, a mai spus Clau-gol. „Vreau să îmi spună el ce simte, ce s-a întâmplat de fapt. Sunt convins că va redeveni jucătorul de acum o lună, care trăgea echipa după el. Trebuie să facă totul pentru acest club, pentru că joacă la un club mare".

De la televizor pe bancă
După câteva luni în care a stat pe tuşă, Niculescu revine aşadar în antrenorat. În ultimele luni, în care nu a avut angajament, Claudiu Niculescu a fost unul dintre experţii DigiSport din linia a doua, după Ilie Dumitrescu, Dinu Gheorghe sau Gabi Balint, primind 150 de euro entru fiecare apariţie. De altfel, şi predecesorul său, Florin Bratu, a ajuns la Dinamo tot de la DigiSport şi e de aşteptat să revină în perioada următoare în platourile emisiunilor de fotbal intern sau extern. În utimele luni, mai mulţi antrenori  au „cochetat“ cu studiourile TV până şi-au găsit un angajament, iar alţii fac ambele meserii în paralel: Mirel Rădoi, de la România Under 21, şi Nicolae Dică, de la FCSB, comentează pentru TelekomSport partidele din Champions League.

Cifrele lui Niculescu

7 trofee a câştigat Claudiu Niculescu la Dinamo, titlul de campion (2002, 2004, 2007), Cupa României (2003, 2004, 2005) şi Supercupa României (2005)

2 titluri de golgeter al României are Claudiu Niculescu în tricoul alb-roşu, în 2005 şi 2007

18 goluri a marcat Claudiu Niculescu pentru Dinamo în cupele europene, fiind cel mai bun marcator al "câinilor" în competiţiile internaţionale, depăşindu-l pe legendarul Dudu Georgescu în clasamentul golgeterilor dinamovişti în Europa

De asemenea, Claudiu Niculescu are cele mai multe prezenţe în cupele europene pentru Dinamo, 43 de jocuri, cu două mai multe decât Ionel Dănciulescu.

11 este locul ocupat de Claudiu Niculescu în clasamentul marcatorilor în Liga 1, cu 156 de goluri, la doar un gol de poziţia a 10-a ocupată de Titus Ozon. Cele mai multe goluri le-a marcat împotriva Rapidului, 14 reuşite.

156 de goluri are Claudiu Niculescu în 326 de meciuri în Liga 1. A jucat pentru trei echipe în prima ligă, U Craiova (93 jocuri / 41 goluri), Dinamo (191 / 97) şi U Cluj (42 / 18).

Claudiu Niculescu a mai evoluat în România pentru Jiul IELIF Craiova, Drobeta Tr. Severin şi Electroputere Craiova, iar în străinătate a jucat la Genoa (Italia), Duisburg (Germania) şi Omonia Nicosia (Cipru).

Şi-a început cariera de antrenor în 2012 la Universitatea Cluj şi a mai pregătit apoi echipele FC Bihor Oradea, Damila Măciuca, CSM Rm. Vâlcea, CS Mioveni şi FC Voluntari, cu care a câştigat Cupa României şi Supercupa României, anul trecut.


„Transferuri“ recente de la televizor pe bancă

Claudiu Niculescu (DigiSport – Dinamo)
Gigi Mulţescu (DigiSport – Astra)
Viorel Moldovan (TelekomSport – Chindia Târgovişte)
Adrian Mutu (TelekomSport – Al Wahda II)
Florin Bratu (DigiSport – Dinamo)

150 de euro pe emisiune primea Claudiu Niculescu de la DigiSport. La Dinamo va avea un salariu lunar de 8.000 de euro

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite