Claudia Bobocea, prima medalie pentru România la atletism, după opt ani de secetă

0
Publicat:

România și-a adjudecat, sâmbătă, prima medalie de la Campionatele Europene de Atletism indoor de la Istanbul. Claudia Bobocea (30 de ani) a cucerit argintul în proba de 1500 de metri!

Claudia Bobocea a făcut cursa vieții la Europenele de la Istanbul. Foto Facebook
Claudia Bobocea a făcut cursa vieții la Europenele de la Istanbul. Foto Facebook

România, care odată făcea legea în atletism, cucerise ultimele medalii la Europenele indoor în 2015 (Praga), când Marian Oprea (triplusalt) şi Florentina Marincu (lungime) au urcat pe trepta a treia a podiumului.

Acum, Claudia Bobocea, atletă legitimată la CSA Steaua București, a încheiat cursa de 1500 m cu timpul 4:03.76, un nou record personal. Medalia de aur a fost câștigată de Laura Muir (Marea Britanie, 4:03:40), în timp ce Sofiei Ennaoui din Polonia a luat bronzul (4:04.06), scrie gsp.ro.

Alte două reprezentante ale României intră în concurs duminică: Daniela Stanciu în finala de la săritura în înălțime (ora 09:20) și Alina Rotaru-Kottmann, în ultimul act la săritura în lungime (ora 18:50).

România are 14 sportivi la Europene

România este reprezentată de 14 sportivi la Campionatele Europene indoor de la Istanbul: Cristina Daniela Bălan (800 m), Claudia Mihaela Bobocea (1.500m), Lenuţa Simiuc (1.500m), Daniela Stanciu (săritura în înălţime), Alina Rotaru-Kottmann (săritura în lungime), Florentina Iuşco (săritura în lungime), Elena Andreea Taloş (triplusalt), Mihai Sorin Dringo (400m), Robert Parge (400m), Cristian Voicu (800m), Alin Ionuţ Anton (60m garduri), Gabriel Bitan (săritura în lungime), Răzvan Grecu (triplusalt) şi Andrei Rareş Toader (aruncarea greutăţii).

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite