CFR, norocoasă: Campioana României îşi începe parcursul european cu o echipă liliputană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cel mai probabil, Dan Petrescu, antrenorul celor de la CFR Cluj, va vorbi despre Pyunik Erevan ca despre o forţă a fotbalului european.
Cel mai probabil, Dan Petrescu, antrenorul celor de la CFR Cluj, va vorbi despre Pyunik Erevan ca despre o forţă a fotbalului european.

Au trecut 9 ani de când fotbalul românesc a avut o echipă în grupele Ligii Campionilor. În aceste condiţii, e lesne de înţeles de ce câştigătoarea titlului îşi începe traseul în cea mai tare competiţie intercluburi din lume în turul I preliminar, alături de nişte formaţii de mâna a 5-a.

Cândva, campioana Ligii I avea acces direct în grupele Ligii Campionilor. Acum, formaţia care se impune în intrecerea internă trebuie să pornească de jos. De la nivelul turului I preliminar! Şi, oricum, e singura din România primită la acest nivel. Pentru că celelalte trei grupări care ne reprezintă în competiţiile UEFA se duc în preliminariile Conference League, a treia întrecere continentală la nivel de cluburi.

Astăzi, după tragerea la sorţi efectuată de UEFA, CFR Cluj, campioana României, a dat de Pyunik Erevan în turul I preliminar al Ligii Campionilor. Vorbim despre campioana din Armenia, formaţia care a câştigat titlul la un punct de Ararat-Armenia.

Dubla CFR Cluj – Pyunik se va juca la datele de 5/6 iulie (tur), 12/13 iulie (retur). 

După o altă tragere la sorţi, care va avea loc mâine, se va stabili cu cine va juca învingătoarea dublei CFR – Pyunik, în turul II preliminar al Ligii Campionilor. 

Învinsa dublei CFR - Pyunik îşi va continua parcursul european, în turul II preliminar din Conference League.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite