Ce performanţă! Tempestini e pe locul 3 în Campionatul European de Raliuri la jumătatea sezonului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tempestini

Echipajul românesc format din Simone Tempestini şi Sergiu Itu a urcat pe locul 3 în clasamentul general al Campionatului European de Raliuri după a patra etapă a sezonului, Raliul Poloniei. Aceasta e cea mai bună poziţie a unui pilot român din istoria competiţiei continentale.

Tempestini, aflat la volanul unui model Skoda Fabia Rally2 Evo, a încheiat pe 5 în Polonia şi a fost al doilea în cea mai importantă probă a raliului, power stage-ul Milki 2, astfel că îi va depăşi în clasamentul european pe spaniolul Javier Pardo şi pe portughezul Armindo Araujo.

Cu un total de 58 de puncte, pilotul de la Napoca Rally Academy este este pe 3 în clasamentul general 

la jumătatea sezonului. Doar spaniolii Efran Llarena şi Nil Solans îl depăşesc pe român.

În acest moment, Llarena are 89 de puncte, iar Solans a strâns 65 în primele patru runde, astfel că Tempestini poate spera la un rezultat istoric pentru motorsportul românesc la finalul sezonului din ERC după ce acum şase ani a devenit şi campion mondial la juniori.

„Am avut un ritm bun şi suntem mulţumiţi per total, însă cred că puteam obţine ceva mai mult dacă nu aveam o pană chiar pe penultima probă specială şi am fost mult mai precauţi pe final. Suntem mândri că steagul României e pe podiumul Europeanului, dar mai avem încă jumătate de sezon şi e important să ne menţinem şi de ce nu să putem urca”, a spus Tempestini la finalul raliului.

Următoarea etapă din Campionatul European de Raliuri va avea loc în perioada 1-3 iulie în Letonia, însă până atunci Simone Tempestini va lua startul pe plan intern, în Raliul Bucovinei, etapă programată să aibă loc chiar săptămâna viitoare.

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite