Ce n-a văzut Parisul: S-a stabilit finala Ligii Campionilor după returul Real Madrid – City, demenţial!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Karim Benzema, eroul Realului. Încă o dată
Karim Benzema, eroul Realului. Încă o dată

Real Madrid şi Manchester City ne-au învăţat prost! Pentru că, după cele două partide pe care ni le-au oferit, în semifinalele Ligii Campionilor, ne va fi foarte greu să nu ne plictisim, cel puţin o perioadă, când ne vom uita la meciuri de fotbal.

După un 4-3 splendid pentru Manchester City, săptămâna trecută, în turul semifinalelor, toată lumea a aşteptat ca şi în retur să sară scântei. Şi au sărit scântei, în cele din urmă, dar cu întârziere!

Pe „Santiago Bernabeu“, în manşa secundă, prima repriză s-a jucat cam degeaba. În schimb, partea secundă, a început exploziv! Pentru că, imediat ce s-a repus balonul în joc, de la centrul terenului, din câteva atingeri a venit marea ocazie a lui Vinicius. Care n-a nimerit spaţiul porţii dintr-o poziţie ideală, după o centrare ca la carte a lui Dani Carvajal. 

Iar Real avea să plătească scump această ratare monumentală. Pentru că City, după ce s-a tot închis în apărare, într-un final, a lovit pe contraatac. În minutul 73, după o acţiune-fulger, Bernardo Silva l-a servit excelent pe Riyad Mahrez, iar algerianul a punctat pentru 1-0. 

Golul oaspeţilor părea că a „anesteziat“ Realul. Doar că, spre ghinionul celor de la City, efectul s-a dus, înainte ca arbitrul Daniele Orsato să apuce să fluiere finalul partidei. Ce-i drept, în minutul 90, când Rodrygo a egalat, tot City era în finală, având 5-4, la general. Doar că, peste un minut, a venit încă un gol al lui Rodrygo, unul fabulos, şi, brusc, City nu mai era în finală. Şi nu doar atât, ci părea că stadionul s-a prăbuşit peste jucătorii lui Guardiola (foto)

Guardiola

Exact asta avea să se întâmple, în minutul 95, în prima repriză din prelungiri. Pentru că Ruben Dias l-a faultat pe Karim Benzema în careu, centralul Orsato a arătat, prompt, spre punctul cu var, iar Benzema a transformat penalty-ul.

La 3-1 pentru Real Madrid în retur şi 6-5, la general, formaţia madrileană era în finala Ligii Campionilor. Şi cum până la sfârşitul celor 120 de minute nu s-a mai marcat, vom avea un meci de vis, la data de 28 mai, pe „Stade de France“ (Paris): Real Madrid – Liverpool!

În ceea ce o priveşte pe Manchester City, rămâne de văzut cum îşi va reveni această echipă din şocul pierderii finalei Ligii Campionilor. Iar de acum principala grijă a lui Guardiola va fi refacerea mentală a elevilor săi pentru lupta din campionat. Pentru că dacă finala Ligii s-a dus, în mod dramatic, City e încă lider în Premier League. Acolo, cu patru etape înainte de final, „cetăţenii“ au un punct peste Liverpool.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite