„Cazul Negreira” bagă Barcelona în faliment. Acuzații oficiale de dare de mită

0
Publicat:

FC Barcelona a fost acuzată oficial de dare de mită către Enriquez Negreira, vicepreședintele Comisiei Tehnice a Arbitrilor. Pentru campioana Spaniei cel mai probabil scenariu este excluderea din Liga Campionilor, însă RMC Sport scrie că se poate ajunge chiar la desființarea clubului.

FC Barcelona e acuzată că a cumpărat arbitrii
FC Barcelona e acuzată că a cumpărat arbitrii

Schimbarea acuzațiilor din „corupție, abuz de încredere și fals în înscrisuri oficiale" în „dare de mită" face ca Barcelona să se afle în fața unei situații catasrofale. „S-ar putea merge, la extrem, ca Barca să fie ștearsă de pe harta fotbalului și, în consecință să intre în faliment. Acest scandal a otrăvit viața clubului pentru câteva luni, dar ceea ce urmează ar putea însemna o catastrofă pentru campioana Spaniei. Darea de mită către Enriquez Negreira, vicepreședintele Comisiei Tehnice a Arbitrilor, ce a primit, timp de 17 ani (2001-2018), nu mai puțin de 7,5 milioane de euro, e o acuzație mult mai serioasă", explică sursa citată.

Închisoare pentru doi foști președinți

Urmări vor fi și pentru cei doi foști președinți, Sandro Rosell și Josep Maria Bartomeu, care sunt acuzați de corupție. ”Aceștia sunt în pericol să ajungă după gratii dacă vor fi găsiți vinovați", susține The Telegraph, pedeapsa prevăzută în Codul penal spaniol fiind între 3 și 6 ani de închisoare.

În termeni penali, sancțiunile contra Barcelonei merg de la suspendarea activității clubului până la desființarea companiei. O perspectivă care, fără îndoială, ar împinge Barca până pe marginea prăpastiei, falimentul devenind inevitabil.

În iunie, UEFA a trimis la Barcelona doi inspectori disciplinari, care au făcut un raport a cărui concluzie a fost că sumele au fost plătite pentru a influența rezultatele formației catalane. Ei au cerut ca echipa să fie suspendată un sezon din cupele europene.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite