Cârţu şi Săndoi dezvăluie secretele care stau în spatele ascensiunii uimitoare a Craiovei. Ce spun despre jocul cu Steaua

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Cârţu FOTO Florin Staicu
Sorin Cârţu FOTO Florin Staicu

În doar o jumătate de sezon, Sorin Cârţu, şi Emil Săndoi au transformat CSU Craiova din echipă care se zbătea la retrogradare într-o formaţie cu pretenţii de cupe europene. Cei doi tehnicieni au explicat reţeta acestui succes obţinut într-un timp atât de scurt.

Craiova lui Cârţu şi Săndoi e neînvinsă de 12 etape în Liga 1, oltenii începând perfect returul de campionat, cu o victorie pe terenul Pandurilor, 1-0, graţie golului marcat de Bawab. Succesul din etapa a 18-a le-a întărit celor doi tehnicieni ai Craiovei, Sorin Cârţu şi Emil Săndoi, convingerea că echipa lor este îndreptăţită să spera la o participare în cupele europene.

Cârţu a declarat pentru site-ul oficial, www.csuc.ro, după jocul cu Pandurii: „Întotdeauna primul joc oficial este mai greu, până intri în ritm, în intensitate, dar e bine că s-a terminat cu trei puncte pentru noi. Mi-aş fi dorit un joc mai consistent, dar până la urmă ne-a interesat şi rezultatul. Pandurii au avut o ocazie mare să deschidă scorul prin Roman, dar şi noi am avut bara lui Rocha, plus golul acela al lui Bawab, în urma unui contraatac foarte bun. Nu pot să spun acum dacă am meritat sau nu să câştigăm, eu sunt bucuros pentru victorie. Am avut ceva emoţii, mai ales că ni se schimbă obiectivele din mers, dar asta nu e ceva rău, e bine şi pentru noi că ne ţine mai mult în priză“.

Directorul tehnic al Ştiinţei a prefaţat apoi meciul cu Steaua, ce se va disputa duminică, la Craiova, pe Stadionul Extensiv: „Deocamdată suntem pe un drum bun, avem 12 meciuri fără înfrângere şi e bine. Acum vine jocul 13 şi sper să nu avem ghinion, că şi data trecută a fost tot 13 şi tot cu Steaua. O să vină mai rănită, o să vrea să recupereze punctele pierdute cu Rapid şi noi vrem să fim echipa aia de până acum. Vom face o figură frumoasă şi în retur dacă vom rămâne la fel de umili – pozitivi în joc, cum am fost până acum, uniţi şi conectaţi la ceea ce trebuie să facem. Dacă suntem la fel de disciplinaţi tactic, atunci suntem o echipă greu de bătut. Meciul cu Steaua va fi greu, e un meci special. Atmosfera de pe Extensiv va fi mai intimă, pentru că tribunele sunt mai aproape de teren şi probabil că şi dragostea şi simpatia publicului se va transmite mult mai rapid. Asta e şi o presiune în plus pe jucători, dar de aia sunt fotbalişti, trebuie să reziste la acest lucru”, a precizat Cârţu.

Emil Săndoi consideră, la rândul său, că dăruirea şi angajamentul alb-albaştrilor au cântărit decisiv în obţinerea punctelor în meciul cu Pandurii „Suntem foarte bucuroşi pentru rezultatul acesta. A fost o victorie obţinută cu muncă şi dăruire. A fost o partidă grea, cu o echipă dificilă, formată din jucători valoroşi, care nu trebuie să se regăsească la sfârşitul clasamentului, ci în prima parte. Am jucat bine din punct de vedere tactic, ne-am creat ocazii, cea mai importantă fiind bara lui Rocha, însă trebuie să recunosc că dacă ar fi marcat Roman la început s-ar fi schimbat datele problemei. Am aglomerat bine zona din faţa careului, am făcut şi nişte greşeli individuale, care sper să nu se mai repete în următoarele jocuri. Am fost dominaţi, dar ne-am lăsat deliberat. Sunt trei puncte importante pentru noi, pentru că rămânem în plutonul fruntaş şi sperăm să creştem de la meci la meci”, a spus şi Săndoi.

Meciul Craiova-Steaua este programat duminică, 1 martie, la ora 15.30, în direct pe Digi Sport şi Look TV.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite