Campionatul European de baschet: România a pierdut în faţa naţionalei maghiare. Cele două imnuri, tratate cu spatele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 9.000 de spectatori au fost în tribune la meciul de baschet dintre România şi Ungaria de la Campionatul European. Înaintea partidei, a fost şi un moment tensionat, cu un steag al Ungariei ars de suporterii români.

Peste 9.000 de spectatori au asistat la meciul dintre România şi Ungaria, partidă din cadrul Grupei C de la Campionatul Euroenan de Baschet, grupă care îşi dispută jocurile la Cluj. 

Înaintea partidei, câţiva zeci de suporteri români s-au strâns în faţa Sălii Polivalente din Cluj-Napoca şi au dat foc unui steag al Ungariei, în timp ce scandau „Hai România“, scrie News.ro.

Jandarmii au intervenit şi au calmat spiritele, câţiva fani fiind scoşi din mullţime pentru a fi legitimaţi, iar ulterior două persoane au fost amendate.

De asemenea, când echipele se aflau la încălzire cele două galerii, cea a Ungariei, formată din circa 2.000 de fani, iar cea a României, formată mai ales din ultraşi de la Universitatea Cluj, circa 500, s-au ”duelat” în fluierături şi huiduieli. La intonarea imnului Ungariei, galeria României s-a întors s-a întors cu spatele la teren, cam 100 de fani unguri răspunzând cu aceeaşi monedă la imnul României. Ultraşii români au continuat şi cu scandări precum ”Pământ românesc, Ţinutul Secuiesc” sau ”Afară, afară, cu ungurii din ţară”.

România a făcut un meci bun contra Ungariei, dar a pierdut în cele din urmă la o diferenţă de 9 puncte, 71-80 în favoarea naţionalei maghiare. Andrei Mandache a fost cel mai bun marcator român, cu 24 de puncte. 

După 4 runde, situaţia în Grupa C se prezintă astfel.

1. Spania 8 puncte, 2. Croaţia 7 puncte, 3. Muntenegru 6 puncte, 4. Ungaria 6 puncte, 5. Cehia 5 puncte, 6. România 0 puncte. 

Primele patru echipe din grupă se califică în optimile de finală. Fără şanse de calificare în primele patru, tricolorii mai au de jucat un meci, cu Muntenegru, pe 7 septembrie. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite