Bernie Ecclestone şi-a dat demisia din Formula 1, fiind anchetat pentru dare de mită în valoare de 45 de milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bernie Ecclestone a demisionat joi de la conducerea „Delta Topco“, societate care administrează circuitul din Formula 1.

După patru decenii în care s-a ocupat de conducerea F1, Bernie Ecclestone şi-a dat demisia, notează gsp.rp. Britanicul în vârstă de 83 de ani este implicat într-un proces, sub acuzaţie de corupţie, după ce ar fi oferit 45 de milioane de euro mită bancherului Gerhard Gribkowsk, acesta din urmă fiind condamnat în 2012 la opt ani de închisoare.

În acest sens, Înalta Curte de München a ajunţat că Ecclestone urmează să fie judecat la finalul lunii aprilie. În noiembrie 2011, acesta a recunoscut că i-a dat bani bancherului, dar nu ca mită, ci pentru că ar fi fost şantajat cu false dezvăluiri către fiscul britanic, privind neplata unor taxe.

„N-am făcut nimic rău. Îmi voi dovedi nevinovăţia. Voi merge la München pentru un proces de corupţie, se pare că nu am de ales“, a declarat Ecclestone în legătură cu acest caz.

Ştiri pe aceeaşi temă:

Starea medicală a lui Michael Schumacher, evaluată de doi specialişti în afecţiuni ale creierului

Reconstituirea traseului în urma căruia Michael Schumacher s-a accidentat şi a intrat în comă

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite