Becali şi FCSB, definiţia nebuniei: De ce o echipă care investeşte, an de an, cei mai mulţi bani a devenit „abonată“ la locul 2

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gigi Becali la dezbaterea de la ministerul justiţiei privind graţierea şi amnistia FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

CFR a luat campionatul şi din punct de vedere matematic, iar pentru al patrulea sezon la rând, condusă prin SMS de patron, FCSB a terminat pe locul 2. Declaraţiile date de latifundiar demonstrează că şi după acest ultim eşec debandada va continua la club.

„Definiţia nebuniei e să faci acelaşi lucru, în mod repetat, şi să te aştepţi la rezultate diferite“. Iată un citat atribuit lui Albert Einstein, care e însă imposibil de înţeles de către oficialii FCSB, în frunte cu Gigi Becali.

În aprilie 2015, latifundiarul din Pipera era eliberat din închisoare, iar o lună mai târziu, echipa câştiga „tripla“ sub conducerea lui Costel Gâlcă: campionat – Cupa României – Cupa Ligii. Imediat însă, Gâlcă a fost pus pe liber de Gigi Becali pentru simplul motiv că tehnicianul nu era de acord cu imixitiunile patronului în viaţa echipei. De atunci, au trecut patru ani în care FCSB a fost „antrenată“ prin SMS de Gigi Becali, iar rolul celui care stă pe bancă a fost redus la un simplu executant. Rezultatul? FCSB s-a „abonat“ la locul 2 şi tocmai a devenit prima formaţie din istoria Ligii I care termină patru campionate la rând pe această poziţie. 

Preţul pentru ultimul eşec în lupta pentru titlu l-a plătit, aşa cum era de aşteptat, Mihai Teja. 

„La FCSB, dacă nu câştigi campionatul, nu mai poţi rămâne. Dacă ar fi luat campionatul, Teja rămânea. Dar, în condiţiile astea, pleacă! Jocul nu merge, e o harababură totală. Dacă am fi continuat aşa, sezonul viitor nu prindeam play-off-ul! Noi am câştigat din greşeală, din harababură. I-am zis lui MM Stoica să-mi afle câte puncte am făcut cu Chiajna, Călăraşi şi FC Voluntari. Mi-a zis că 8 şi că CFR Cluj a făcut 16. Păi, cum să iei campionatul aşa? Clasamentul e realist. D-asta nu am mai zis nimic de arbitraje. Eu nu mai aveam nicio speranţă. Mai vorbeam aşa, ca să le dau încredere jucătorilor. Dar eu ştiam că pierdem campionatul. Nu e nicio dezamăgire“, a explicat Becali pentru gsp.ro.

10.000 de euro pe lună e suma pentru care Mihai Teja a acceptat să devină executantul lui Gigi Becali în momentul în care a venit la FCSB.  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite