Atlético a câştigat Supercupa Spaniei în urma victoriei la limită în faţa rivalei Real Madrid. Diego Simeone, trimis în tribune din cauza unui gest nesportiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mario Mandzukic (stânga), eroul celor de la Atletico în meciul de vineri. FOTO: Reuters
Mario Mandzukic (stânga), eroul celor de la Atletico în meciul de vineri. FOTO: Reuters

Atlético Madrid a învins vineri rivala Real Madrid, scor 1-0, în a doua manşă a Supercupei Spaniei, succes în urma căruia echipa antrenată de Diego Simeone câştigă primul trofeu al acestui an competiţional.

Jucătorii lui Diego Simeone au început foarte ofensiv partid, iar golul lor a fost marcat în al doilea minut al partidei de unul din jucătorii transferaţi în această vară, croatul Mario Mandzukic.

Prima ocazie a echipei Real Madrid a venit în minutul 25, moment în care James Rodriguez a trimis un şut pe poarta lui Atlético, dar apărată de Moya. Jucătorii lui Simeone au avut mai multe ocazii până la sfârşitul primei reprize, dar o altă şansă importantă de gol o are Gareth Bale de la Real Madrid, galezul şutând din interiorul careului, dar mingea trece milimetric de stâlpul drep al porţii.

Cristiano Ronaldo nu a fost titular, acesta fiind introdus la începutul reprizei a doua în locul lui Toni Kroos pentru a da un plus de prospeţime în atac. Netitularizarea sa a fost decisă din cauza accidentării pe care portughezul o suferise în meciul tur.  

Ronaldo şi coechipierii săi au încercat egalarea, dar Atlético s-a închis bine, a contraatacat, fiind aproape de mărirea avantajului. Cu toate acestea, a doua manşă s-a încheiat cu scorul de 1-0 pentru Atletico, iar supercupa merge la echipa antrenată de Diego Simeone.

Arbitrul central Fernandez Borbalan l-a trimis în tribune pe Simeone, după ce argentinianul a avut o altercaţie cu arbitrul de rezervă, Antonio Santos. Nemulţumit că al patrulea oficial nu îl lăsa pe un jucător de-al său să intre mai repede pe teren şi nici nu-l băga în seamă, antrenorul lui Atletico i-a dat o palmă peste ceafă lui Santos.

Real Madrid şi Atlético Madrid au remizat, scor1-1, în prima manşă a Supercupei Spaniei disputată marţi pe stadionul Santiago Bernabeu.

Penultima partidă dintre principalele echipe  ale Madridului a avut loc pe 24 mai, în finala ediţiei 2013-2014 a Ligii Campionilor. Atunci, Real Madrid s-a impus cu scorul de 4-1 după prelungiri şi a reuşit astfel să câştige trofeul de campioană europeană. Odată cu acest  succes, Real Madrid a câştigat pentru a zecea oară  în istoria clubului cel mai important trofeu european.

Echipele de start:

Atletico Madrid: Moyá - Juanfran, Miranda, Godín, Siqueira - Tiago, Gabi - Koke, Raúl García, Griezmann - Mandzukic

Real Madrid: Casillas - Carvajal, Varane, Ramos, Coentrão - Modric, Kroos, Xabi Alonso - James, Benzema, Bale

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite