Arabii îşi permit să se joace cu focul: Ce riscă PSG după ce a refuzat o ofertă istorică pentru Mbappe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kylian Mbappe (22 de ani)
Kylian Mbappe (22 de ani)

Perioada de mercato s-a încheiat şi, de acum, putem trage două concluzii: 1. În Anglia se plătesc, în continuare, cele mai mari sume de transfer. 2. Când eşti miliardar, îţi permiţi să te joci cu focul!

Prima idee e confirmată de tabelul cu cele mai costisitoare mutări făcute în această vară. În care patru din cele cinci transferuri sunt realizate de formaţii din Premier League. A doua concluzie poate fi trasă după ce Paris Saint-Germain, finanţată cu petrodolarii din Qatar, şi-a permis luxul de a refuza ultima propunere a Realului pentru Kylian Mbappe (22 de ani): 220 de milioane de euro! Iar asta în condiţiile în care negocierile au pornit de la suma de 160 de milioane de euro şi, treptat, madrilenii au plusat. Atenţie: Vorbim despre un fotbalist care, în luna ianuarie, va intra în ultimele şase luni de contract, ceea ce înseamnă că poate semna cu orice club, fără ca PSG să încaseze vreo sumă de transfer. 

Nasser Al-Khelaifi şi un pariu periculos

De acum apare o întrebare: pe ce a mizat patronul parizienilor, Nasser Al-Khelaifi, atunci când şi-a asumat acest risc uriaş, în cazul unui jucător pe care a plătit 145 de milioane de euro? 

Dacă l-ar fi lăsat pe Mbappe la Real, PSG chiar ar fi înregistrat un profit de 75 de milioane de euro. Altfel spus, ar fi făcut o afacere excelentă cu un fotbalist pe care acum riscă să-l piardă gratis. Şi care, în ultimele zile, a refuzat toate propunerile pentru prelungirea contractului. Inclusiv ultima, cea prin care i s-a oferit un salariu de 45 de milioane de euro pe sezon!

Presa franceză susţine că Al-Khelaifi va continua negocierile cu Mbappe şi reprezentanţii săi. Şi mizează pe faptul că internaţionalul francez va semna, în cele din urmă, acordul cu PSG, convins de o ofertă financiară îmbunătăţită, plus de perspectiva de a juca într-o formaţie stelară, alături de Messi, Neymar, Donnarumma, Sergio Ramos sau Di Maria. Un alt aspect, care poate conta în decizia lui Mbappe de a rămâne la Paris, poate fi legat de parcursul echipei în Liga Campionilor. După o finală în 2020 şi o semifinală în 2021, Al-Khelaifi crede ca PSG poate lua trofeul, în acest sezon. Argument cu care speră să-l convingă pe Mbappe să stea la cea mai bună echipă din Europa.

Top 5 mutări în această vară

Nume Traseu Sumă plătită

Jack Grealish Aston Villa - Man. City 117,5*

Romelu Lukaku Inter - Chelsea 115

Jadon Sancho Dortmund - Man. United 85

Achraf Hakimi Inter - PSG 60

Ben White Brighton - Arsenal 58,5

*Sumele sunt exprimate în milioane de euro

**Sursă: transfermarkt.com

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite