Alertă de grad zero la Cluj. FRF se teme de incidentele pe care le-ar putea provoca fanii şi a instituit măsuri de securitate drastice la meci

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Măsuri de securitatea la Cluj Arena
Măsuri de securitatea la Cluj Arena

Meciul cu Danemarca, programat duminică seara la Cluj, de la ora 21.45, este unul cu risc maxim pentru federaţia Română de Fotbal.

FRF a fost forţată să mute meciul la Cluj, deoarece la partida România- Polonia 0-3, disputată toamna trecută, au avut loc incidente grave în tribune. Toată lumea se aştepta ca Federaţia să primească o suspendare drastică şi să joace cel puţin o partidă cu porţile închise, dar avocaţii FRF au reuşit să obţină doar o mutare a partidei în afara capitalei. O victorie importantă ţinând cont că a juca împotriva Danemarcei cu stadionul gol ar fi fost nu doar urât ci şi dezavantajos pentru tricolori, care au mare nevoie de sprijinul publicului.

Cum însă nici Clujul nu este uşă de biserică, să ne amintim printre altele că anul trecut, la meciul cu Spania, în timpul minutului de reculegere ţinut pentru moartea lui Johann Cruyff, un suporter a tulburat liniştea strigând  "Cristiiii!", FRF se teme ca spectatorii să nu provoace incidente. În principal, e vorba despre introducerea petardelor pe stadion, pentru că de aici pleacă toate. Noi eventuale incidente la meciul României ar atrage cu siguranţă o suspendare importantă pentru FRF şi implicit pentru naţională.

fani

Din acest motiv, măsurile de securitate din jurul stadionului Cluj Arena sunt de grad zero, chiar cu o zi înaintea meciului, mai ales că circulă informaţia conform căreia doi suporteri minori au încercat să introducă pe stadion materiale pirotehnice. Controalele din jurul arenei sunt foarte stricte şi vor fi menţinute aşa până după terminarea partidei. Circulaţia rutieră în jurul stadionului va fi oprită începând cu ora 18.00, iar în oraş vor fi alte restricţii. 

În premieră pentru desfăşurarea unui meci internaţional organizat de Federaţia Română de Fotbal, la partida cu Danemarca de pe Cluj Arena vor fi folosiţi câini-poliţişti care detectează substanţele pirotehnice. Această măsură specială a fost luată în urma incidentelor de pe Arena Naţională la meciul cu Polonia şi care au avut drept consecinţă suspendarea stadionului pentru meciurile României.Câinii Poliţiei Române, special antrenaţi să găsească materiale pirotehnice, vor fi aduşi la porţile de intrare în Cluj Arena şi vor asista la controlul obişnuit care se aplică spectatorilor la intrarea pe stadion.

jandarmi

FRF a anunţat că accesul pe stadion se va face începând cu ora 19.15, dar cheamă fanii în zona de divertisment, unde activităţile vor începe la ora 17.00. Indiferent că au sau nu bilet la meciul tricolorilor cu Danemarca, fanii pot veni, începând cu ora 17:00, pe platoul Sălii Polivalente, lângă Cluj Arena, unde îi aşteaptă multe jocuri şi concursuri cu premii oferite cu sprijinul sponsorilor echipei naţionale: mini football, foosball, curse cu jaloane, face painting.

Astăzi sunt programate antrenamentele oficiale ale celor două echipe şi conferinţele de presă ale selecţionerilor.

► 17:30 - conferinţă de presă Danemarca

► 18:00 - antrenament oficial Danemarca deschis presei primele 15 minute
► 18:30 - conferinţă de presă Christoph Daum şi Dragoş Grigore
► 19:15 - antrenament oficial România deschis presei primele 15 minute

FRF a emis şi un ghid al suporterilor care vor participa la meciul România- Danemarca

copii
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite