Aguero, gest fabulos la plecarea de la Manchester: Momentul a devenit viral VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aguero

Vârful argentinian a evoluat la City, timp de zece ani. Iar înainte de a părăsit gruparea de pe „Ettihad“, cu destinaţia Barcelona, a ţinut să le mulţumească celor 60 de angajaţi care s-au ocupat de prima echipă, cât timp a îmbrăcat el tricoul „cetăţenilor“.

La sărbătoarea câştigării titlului, lui Josep Guardiola i-au dat lacrimile, în momentul în care a fost întrebat despre plecarea lui Sergio Aguero de la City.

„Îl iubim atât de mult, e o persoană specială pentru noi toţi. E atât de drăguţ, m-a ajutat atât de mult, e atât de bun. Nu o să putem să-l înlocuim“, a spus tehnicianul spaniol, vizibil emoţionat. Iar Guardiola n-a exagerat! 

Dacă despre calităţile fotbalistice ale lui Aguero părerile au fost unanime, el fiind considerat unul dintre cei mai buni atacanţi din Premier League din ultimii ani, în schimb, puţini ştiau despre calitatea sa umană. Acum însă, şi acest aspect a ieşit la iveală, după modul în care Aguero (33 de ani) şi-a marcat plecarea de la City, cu destinaţia Barcelona.

Potrivit presei britanice, atacantul sud-american le-a oferit tuturor celor 60 de angajaţi ai lui City, care se ocupă de prima echipă a „cetăţenilor“, cadouri exatravagante. Mai precis, ceasuri Tag Heuer / Hublot, în valoare de 1.500 de euro fiecare. Cu un mesaj inclus: „Vă mulţumesc! Kun Aguero“.

Şi vârful argentinian a mai făcut un gest spectaculos! El s-a hotărât să nu-şi ia Ranger Rover-ul achiziţionat de curând, la Barcelona. În schimb, a organizat o tombolă pentru angajaţii clubului. În urma căreia, maşina lui Aguero a fost câştigată de un magaziner al clubului Manchester City. De altfel, momentul în care fotbalistul i-a oferit acestuia cheile maşinii a fost filmat (video, jos), devenind viral pe internet. Pe imagini se vede cum Aguero se dă jos din Range Rover şi îi oferă noului proprietar cheile maşinii. „Să nu uiţi hainele înăuntru“, îi spune fericitul câştigător lui Aguero. La care, acesta răspunde cu zâmbetul pe buze: „E maşina ta de acum“.

„Fratele“ Messi l-a luat la Barcelona

Aguero a fost transferat de City, de la Atletico Madrid, în schimbul sumei de 40 de milioane de euro, în iulie 2011. A fost un transfer excelent pentru gruparea din Premier League, care a făcut o superafacere, dacă ne uităm atât la suma plătită - în comparaţie cu cele care se achită, astăzi, pentru jucătorii de talia mondială -, cât şi la cifrele pe care Aguero le-a adunat, la Manchester City.

În stagiunea recent încheiată însă, Aguero a avut un bilanţ sărac, cu doar 720 de minute adunate, în 20 de meciuri, în toate competiţiile (6 goluri, 1 pasă decisivă). Şi a fost clar că plecarea sa de la City e decizia cea mai bună. Mai ales că bunul său prieten din copilărie, Lionel Messi, insistă de mai mulţi ani pentru aducerea sa la Barcelona. Ceea ce s-a întâmplat acum, când Aguero a semnat cu gruparea catalană din postura de fotbalist liber de contract. 

Reducere salarială de 58,3%

Înţelegerea cu Barcelona e valabilă până în 2023 şi îi va aduce atacantului argentinian un salariu stagional de cinci milioane de euro. Ceea ce înseamnă că, pentru a juca alături de Messi, pe care l-a catalogat drept „fratele“ său în cartea sa autobiografică, Aguero a acceptat o micşorare salarială de 58,3%. La Manchester City, el a câştigat, în ultimul sezon, 12 milioane de euro.

„Moştenirea“ lui Aguero, la Manchester City

*Premier League (cinci trofee): 2011–12, 2013–14, 2017–18, 2018–19, 2020–21

*Cupa Angliei (un trofeu): 2018–19

*Cupa Ligii Angliei (şase trofee): 2013–14, 2015–16, 2017–18, 2018–19, 2019–20, 2020–21

260 de goluri şi 73 de pase de gol a adunat Sergio Aguero, în 390 de partide, în toate competiţiile, la Manchester City, fiind cel mai bun marcator din istoria clubului.  
Aguero

 „Eram interesat de Barcelona, de când aveam 14 ani“

Aguero a şi fost deja prezentat de formaţia catalană care l-a readus pe vârful argentinian, în La Liga. Sud-americanul a evoluat la Atletico Madrid, între 2006 şi 2011, având cifre impresionante: 230 de meciuri în toate competiţiile, 100 de goluri şi 46 de pase decisive. La Atletico Madrid, Aguero a cucerit Liga Europa (2009-2010) şi Supercupa Europei (2010). În momentul prezentării sale la Barcelona, Aguero a dezvăluit că această echipă l-a încântat, încă de la vârsta junioratului. „Când Barca a întrebat despre mine, nici măcar n-am ezitat. I-am spus agentului meu că nu voiam ca el să discute cu altă echipă, doar cu Barca. A fost o bucurie imensă, când ei l-au contactat pe agentul meu. Eu eram interesat de ei, de când aveam 14 ani“, a spus Aguero. Acesta a pomenit şi de bunul său prieten, Leo Messi, o legendă vie pe „Camp Nou“: „Sunt foarte fericit, voi încerca să fac ce pot mai bine pentru club, să ajut echipa să câştige lucruri importante. E o fericire imensă. Pentru mine, Barca a fost mereu cea mai bună echipă din lume, iar Leo Messi e şi el acolo. I-am spus preşedintelui Laporta că, pe vremea când eram copil, mi-am zis că într-o zi el mă va remarca, cu siguranţă. Şi iată-mă! Toţi aleargă să semneze cu Barcelona“.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite