70.000 de euro, rente viagere şi o maşină pentru fetele de la spadă. Cât primesc Tecău, Mergea şi Sâncrăian

0
0
Aur pentru spadă FOTO FI de Scrimă
Aur pentru spadă FOTO FI de Scrimă

Florin Mergea şi Horia Tecău vor primi 56.000 de euro fiecare, iar Gabriel Sâncrăian, 42.000 de euro, pentru medaliile de argint, respectiv bronz.

Ana Maria Popescu, Simona Gherman, Simona Pop şi Loredana Dinu au cucerit, joi noapte, în premieră pentru scrima feminină românească, medalia de aur la spadă echipe.

Performanţa lor, conform legislaţiei în vigoare, va fi răsplătită individual după cum urmează: un premiu de 35.000 de euro (echivalentul în lei), care va fi dublat, şi este acordat de COSR, un autoturism Renault, precum şi rente viagere, cuantumul acestora fiind de 1,5 salarii medii brute pe economie şi urmând a fi acordate lunar.

Medalia de argint, obţinută vineri noapte, de jucătorii de tenis Florin Mergea şi Horia Tecău, la dublu, va fi recompensată cu câte un premiu de 28.000 de euro (echivalentul în lei), care va fi dublat de COSR.

La rândul său, halterofilul Gabriel Sâncrăian, care a câştigat, tot vineri noapte, medalia de bronz la categoria 85 de kilograme, va fi recompensat de COSR cu suma de 21.000 de euro (echivalentul în lei), care poate fi, de asemenea, dublată.

De asemenea, toţi sportivii medaliaţi ar urma să primească premii şi din partea cluburilor unde sunt legitimaţi, sumele din partea acestora fiind posibil să atingă până la 50 la sută din cuatumul celor provenite de la COSR, scrie news.ro.

Citeşte şi: 

Ce loc ocupă acum România în clasamentul pe medalii

Scene de neimaginat la judo

Supriză uriaşă la înot: cine l-a bătut pe marele Phelps

Programul de sâmbătă al românilor la JO

Sport


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri