Regizorul James Cameron acuzat că a plagiat scenariul „Avatar“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
James Cameron
James Cameron

Un scenarist american l-a dat în judecată pe James Cameron, regizorul filmului „Avatar", susţinând că acţiunea acestui lungmetraj este inspirată dintr-un scenariu al său, potrivit Mediafax.

În documentele depuse de scenaristul Eric Ryder la Curtea Superioară din Los Angeles, acesta susţine că avea o înţelegere cu compania de producţie cinematografică a cineastului James Cameron, „Lightstorm Entertainment", pentru a face un film pe baza scenariului său, intitulat „KRZ 2068". Proiectul urma a fi un film 3D despre distrugerea peisajelor şi a naturii de pe o planetă îndepărtată, de către o companie de pe Terra.
După ce Ryder a lucrat doi ani la proiect, compania l-a anunţat că acesta va fi anulat, deoarece „nimeni nu este interesat de un lungmetraj SF cu tematică ecologistă".

Scenaristul susţine că la scurt timp după acest anunţ, „Lightstorm Entertainment" a început filmările la „Avatar", folosind materialul său. Un acord încheiat între Ryder şi compania de producţie stipula faptul că scenariul pentru filmul „KRZ 2068" nu va putea fi folosit fără acordul scenaristului şi fără ca acesta „să beneficieze de o parte din încasările comerciale şi să fie recunoscut în calitate de scenarist sau producător al filmului".

Ryder mai afirmă că directorii companiei de producţie au spus că James Cameron a scris singur scenariul înainte ca el să ajungă la un acord cu firma.

Eric Ryder acuză „Lightstorm Entertainment" de fraudă, înşelăciune, neglijenţă profesională şi solicită daune contractuale, punitive şi plata unei părţi din încasările obţinute de filmul „Avatar".

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite