Prinţul Charles a împlinit 72 de ani. Moştenitorul coroanei britanice a ales să-şi sărbătorească discret ziua de naştere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prinţul Charles, fiul reginei Elisabeta a II-a a Regatului Unit, născut pe 14 noiembrie 1948, a împlinit astăzi 72 de ani.  Moştenitorul coroanei britanice a ales să-şi sărbătorească discret ziua de naştere.

Prinţul Charles, la fel ca mulţi oameni în aceste vremuri de pandemie, a sărbătorit sâmbătă împlinirea a 72 de ani într-un mod discret, relatează DPA.

Obişnuitele salve de tun trase în toată ţara în onoarea zilei de naştere a lui Charles au fost suspendate anul acesta din cauza pandemiei, potrivit Ministerului Apărării.

Fiul cel mare al lui Charles, prinţul William, a postat pe Twitter urări de ziua de naştere a tatălui său. Pe Instagram-ul Clarence House, reşedinţa oficială din Londra a prinţului de Wales şi a soţiei sale Camilla, ducesa de Cornwall, legenda împreună cu o fotografie a lui Charles purtând kilt exprimă mulţumiri pentru urările de bine.

Prinţul Charles este fiul reginei Elisabeta a II-a a Regatului Unit şi al soţului ei, Prinţul Philip, Duce de Edinburgh. Este de asemenea Duce de Cornwall şi Duce de Rothesay, titluri purtate în mod tradiţional de moştenitorul tronului Angliei, respectiv al Scoţiei. Prinţul Charles este moştenitorul care a purtat cel mai mult timp acest titlu în întreaga istorie a Marii Britanii.

Fiind fiul unei fiice de suveran, în mod normal Charles nu ar fi avut dreptul la titlul de Prinţ, ci ar fi moştenit titlul secundar al tatălui său, Conte de Merioneth. Totuşi, la 22 octombrie 1948, George al VI-lea a emis un act prin care toţi copiii Prinţesei Elisabeta şi ai Ducelui de Edinburgh primeau statutul de prinţ regal.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite