Olivia Steer şi „doamne de poveste“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Emisiunea „Doamne de poveste“, prezentată de Olivia Steer, debutează mâine, de la ora 17.30, la postul Acasă TV, şi va aduce în prim-plan personalităţi feminine marcante. Olivia Steer (34 de ani) se întoarce pe micul ecran cu o nouă producţie, în care vor fi prezentate, în cadrul unor reportaje, femei ce merită să fie cunoscute mai bine.

În urmă cu câţiva ani, Olivia Steer făcea brusc saltul de la o etapă la alta: de la jurnalism la „jobul" de mamă a doi băieţi, David (4 ani) şi Luca (2 ani), iar perioada de pauză a descris-o ca fiind „cea mai frumoasă din viaţa ei".

Mai citeşte şi:

Bărbaţii nu observă tocurile femeilor

Acum, Olivia revine la televizor cu un proiect pe sufletul ei, „Doamne de poveste", o emisiune de reportaje, produsă de Ionela Bănărescu.

„Le includem pe acele femei care se disting de marea masă a femeilor cu care suntem obişnuiţi, vrem să ne delimităm de femeile care sunt acum subiect de cancan", explică jurnalista.  Fiecare episod al emisiunii va spune povestea a două doamne merituoase, iar ediţia de debut le va avea ca protagoniste pe Regina Maria şi pe Nadia Comăneci. „Regina Maria defineşte cel mai bine conceptul emisiunii, răspunde la toate atributele doamnei de poveste. Subiectul este unul amplu, foarte greu de cuprins şi am decis că se va lungi pe mai multe episoade".

Interpreta Reginei Maria, aleasă prin casting

Pentru Olivia Steer, cea mai grea misiune este selecţia faptelor incluse în reportaj. „Practic, înoţi într-un ocean de informaţie. Când lucrezi mult la un subiect, te ataşezi de el. Iar la selecţie te simţi ca şi cum ai renunţa la o mână şi un picior. E o durere viscerală", explică prezentatoarea TV.

Publicul-ţintă al emisiunii „Doamne de poveste" este practic cel al postului Acasă TV: femei cu vârste cuprinse între 18 şi 49 de ani, de nivel mediu şi peste mediu.

„Ele sunt femei interesate de valori adevărate, de repere morale şi s-au săturat de aceleaşi figuri care apar peste tot, la TV şi în presa scrisă", spune jurnalista, care recunoaşte că-şi doreşte ca poveştile prezentate să inspire alte femei. „Cred că fiecare va găsi în emisiune un exemplu demn de urmat şi se va identifica inevitabil cu personajele", mai spune ea.

Pentru „saga" Regina Maria, cum o numeşte Olivia, echipa a inclus în reportaje reconstituiri cu actori, specifice documentarelor, iar interpreta Reginei a fost aleasă în urma unui casting. Filmările au avut loc la Balcic, la Bran, la Peleş şi pe o fregată de pe Marea Neagră.

Mândră de echipa ei

Ulterior, când povestea Reginei Maria va ajunge la sfârşit, o ediţie ar putea cuprinde şi trei poveşti, de câte 10 - 15 minute.

„Important e că reţinem esenţialul din poveste şi din toate episoadele importante pentru a o defini. Vânăm cât mai mult aspectele inedite. Dar n-aş vrea să folosesc cuvântul senzaţional, pentru că nu ne axăm pe asta", mărturiseşte realizatoarea.

Olivia mai spune că ea şi echipa ei îşi propun să redefinească ideea de doamnă: „Este o femeie foarte puternică. În momente de cumpănă face diferenţa. Este o femeie care se sacrifică, iubeşte, are copii şi prin lecţia asta renunţă la ea, pentru că asta înseamnă să creşti un copil: să înveţi să renunţi la tine şi să-l pui pe el pe primul loc".

Olivia este mândră de echipa ei de trei reporteri, alături de care munceşte cot la cot. Fiecare îşi alege câte un subiect şi-l „duce de la A la Z", trecând prin etapele de documentare, muncă teren, filmări, vizionări, redactare, împachetare comercială, în sensul bun al cuvântului, astfel încât produsul finit să fie un reportaj de foarte bună calitate.

"Când lucrezi mult la un subiect, te ataşezi de el. Iar la selecţie te simţi ca şi cum ai renunţa la o mână şi un picior. E o durere viscerală."
Olivia Steer
prezentatoare TV

"Vânăm cât mai mult aspectele inedite. Dar n-aş vrea să folosesc cuvântul senzaţional, pentru că nu ne axăm pe asta."
Olivia Steer
prezentatoare TV

„Slalom" între familie şi serviciu

Realizatoarea încearcă să păstreze un echilibru între viaţa privată şi cea profesională. „Fac un adevărat slalom. Am doi copii de care trebuie să mă ocup, pe care-i duc şi-i iau de la grădiniţă", explică ea.

În perioada concediului de maternitate, Olivia a descoperit noi faţete ale sale. „Nu mă credeam capabilă de atâta răbdare şi dragoste, poate sună prost în cuvinte sau prozaic. Dar atunci când ai un copil nu mai ai timp de tine şi uiţi uneori şi să mănânci, uiţi lucruri elementare. Trecerea e destul de bruscă. Nu cred că există femei pregătite să facă trecerea de azi pe mâine", povesteşte vedeta Acasă TV, care a trecut şi prin momente dificile, în care era foarte obosită. 

Îşi aduce aminte, cu umor, de momentul în care şi-a tăiat degetul la mixer. „Când David era mic, alăptam şi ziua, şi noaptea. Ajunsesem un mic zombi. Şi vrei să le faci pe toate, te agiţi, te grăbeşti, nu mai eşti atentă la detalii. Într-un moment din ăsta mi-am tăiat degetul la mixer", povesteşte, detaşată acum, Olivia.

Sânge rece

„David era în scăunelul lui, mixerul a proiectat pe pereţi ficăţei de pui şi sânge şi probabil bucăţele din degetul meu. Eram cu sufletul în gât, nu ştiam ce să fac mai întâi, să-l liniştesc pe David, să-mi leg degetul, să sun după ajutor. I-am vorbit calm deşi nu-mi venea, mi-am legat degetul în timp ce-l sunam pe Andi ca să sune la salvare, l-am pus pe David la sân, iar mâna o ţineam în sus, badajată", îşi aminteşte Olivia.

Despre succesul „Dansez pentru tine", emisiune la care a fost prezentatoare în primul sezon, Olivia Steer spune că n-a regretat niciodată că nu a continuat. „Filosofia mea spune că nu trebuie să te uiţi în urmă cu regrete, ci să te uiţi înainte, plin de speranţe şi de aşteptări pozitive. Nu stau să mă uit în spate", conchide ea.

"Filosofia mea spune că nu trebuie să te uiţi în urmă cu regrete, ci să te uiţi înainte, plin de speranţe şi de aşteptări pozitive."
Olivia Steer
prezentatoare TV

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite