Michael Douglas a fost premiat cu un milion de dolari pentru că a promovat cultura evreiască

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actorul american Michael Douglas, în vârstă de 70 de ani, a fost distins cu Premiul Genesis, cunoscut drept „Premiul Nobel Evreiesc“, şi a primit un milion de dolari pentru eforturile sale de a promova cultura evreiască.

Reprezentanţii fundaţiei Genesis au anunţat că prim-ministrul Israelului, Benjamin Netanyahu, va prezenta ceremonia şi îi va decerna premiul „actorului, producătorului şi activistului pentru pace.“ Preşedintele fundaţiei Genesis, Stan Polovets, a explicat că Douglas este onorat atât pentru realizările profesionale, cât şi pentru pasiunea sa pentru moştenirea evreiască şi pentru statutul de evreu.

Tatăl lui, legendarul actor Kirk Douglas care a împlinit recent 98 de ani, este evreu, iar Michael Douglas şi-a îmbrăţişat originea evreiască şi a sprijinit cauzele evreieşti. Anul trecut, artistul a mers în Israel, împreună cu soţia sa, actriţa britanică Catherine Zeta-Jones, pentru a participa la Bar Mitzvah, o ceremonie religioasă evreiască de pasaj spre maturitate organizată în cinstea fiului lor, Dylan, care a împlinit 13 ani. Fundaţia a lăudat abordarea familiei.

La aflarea veştii, Michael Douglas, în vârstă de 70 de ani, a mulţumit familiei sale pentru că l-a încurajat să-şi exploreze credinţa iudaică: „Sper că aceste învăţături şi valori vor rămâne moştenire copiiilor mei şi a celor ce vor urma.“ Se crede că Douglas va folosi premiul pentru a promova incluziunea şi diversitatea în iudaism.

Anul trecut, fostul primar al New York-ului, Michael Bloomberg, a fost recompensat pentru longevitatea în serviciul public şi pentru actele filantropice, premiul fiindu-i înmânat de legendarul comediant Jay Leno.

Premiul Genesis a fost inaugurat anul trecut ca urmare a unui parteneriat între biroul prim-ministrului israelian, Grupul Filantropic Genesis şi biroul preşedintelui agenţiei evreieşti, o organizaţie non-guvernamentală ce are legături strânse cu guvernul israelian. Premiul este decernat anual unei persoane care promovează valorile evreieşti, comunitatea evreiască şi Israelul.  

De-a lungul unei cariere de peste patru decenii, Michael Douglas a câştigat două premii Oscar, unul în calitate de producător al filmului „One Flew Over the Cuckoo's Nest/ Zbor deasupra unui cuib de cuci“, împreună cu Saul Zaentz, în 1976, iar celălalt pentru rolul principal din filmul „Wall Street“ (1988), şi în 2014 a câştigat Globul de Aur pentru interpretarea exuberantului pianist Liberace în drama de televiziune „Behind the Candelabra“, produsă de HBO. Michael Douglas a apărut în numeroase lungmetraje, precum  „Falling Down/ Cădere liberă“ (1993), „The Game/ Jocul“ (1997), „Wonder Boys“, „Traffic“ (2000), însă rolul care l-a propulsat a fost cel al inspectorului de poliţie Steve Keller, pe care l-a interpretat în cele 98 de episoade ale serialului de televiziune „The Streets of San Francisco/ Străzile din San Francisco“, difuzat de postul ABC între anii 1972 şi 1976.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite