Meghan a primit ameninţări cu moartea când era membru activ al familiei regale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ducesa de Sussex a primit amenințări „dezgustătoare și foarte reale” în timp ce era un membru al familiei regale, a declarat Neil Basu, un înalt oficial al Poliției Metropolitane din Londra, potrivit BBC. 

FOTO: Shutterstock
FOTO: Shutterstock

Neil Basu a declarat, în ultimul său interviu în calitate de şef al poliţiei antiteroriste, că ar înțelege dacă Meghan s-ar fi simțit „sub amenințare tot timpul”.

„Dacă ați fi văzut lucrurile care au fost scrise și le-ați fi primit, genul de retorică care este online, dacă nu știți ceea ce știu eu, v-ați simți amenințat tot timpul”, a spus el.

Întrebat dacă au existat amenințări reale la adresa lui Meghan din partea extremei drepte, el a adăugat: „Absolut. Am avut echipe care au investigat acest lucru. Oamenii au fost urmăriți penal pentru acele amenințări”.

Afirmaţiile ofiţerului de poliţie, făcute într-un interviu difuzat marţi seara pe Channel 4, survin în timp ce Prinţul Harry şi-a exprimat în mod constant temeri pentru siguranţa familiei sale când locuiau în Marea Britanie.

El a spus că a vorbit anterior în mod public despre amenințarea „terorismului de extremă dreapta”, afirmând că este amenințarea „cu cea mai rapidă creștere” cu care se ocupă.

„Când am început să lucrez în domeniul antiterorismului, în 2015, reprezenta aproximativ 6% din volumul nostru total de muncă. Când am plecat în urmă cu 15, 16 luni, reprezenta peste 20% din volumul nostru de muncă.”

Basu, care este cel mai înalt ofițer de culoare din Marea Britanie, a fost, de asemenea, responsabil de protecția regală.

El a devenit ofițer la Met în 1992, înainte de a urca în grad, iar de-a lungul anilor a vorbit deschis despre rasă și poliție.

„Vorbesc despre rasă pentru că știu ceva despre rasă, deoarece sunt un bărbat de 54 de ani de rasă mixtă”, a adăugat el. 

Ducele și ducesa de Sussex au renunțat la calitatea de membri de rang înalt ai familiei regale în 2020 pentru a-și croi propriul drum în SUA.

După ce a părăsit Familia Regală, Meghan a acordat un interviu pentru Oprah în care a dezvăluit că a avut gânduri sinucigașe în timp ce era membră a familiei regale. 

Cuplul a vorbit adesea despre abuzurile pe care le-a primit înainte de a pleca și despre modul în care le-a afectat sănătatea mintală. 

Vedete



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite