Leo Iorga, operat din nou pe creier, după ce cancerul a recidivat: „Deja la mine a devenit un fel de rutină“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aceasta este a patra intervenţie
chirurgicală din ultimii patru ani pentru Leo Iorga FOTO Mediafax
Aceasta este a patra intervenţie chirurgicală din ultimii patru ani pentru Leo Iorga FOTO Mediafax

Leo Iorga (50 de ani), solistul trupei Pact, este din nou supus unei intervenţii chirurgicale la creier după ce cancerul i-a recidivat, fiind a patra operaţie din ultimii patru ani pentru cântăreţ.

Leo Iorga intră din nou în sala de operaţii, urmând să suporte o nouă intervenţie chirurgicală pe creier, după ce cancerul a recidivat. Intervenţia este una noninvazivă, adică nu i se va sparge cutia craniană, fiind coordonată de renumitul neurochirurg Sergiu Stoica. Aceasta este a patra intervenţie chirurgicală din ultimii patru ani pentru cântăreţ şi vine după ce recent acesta a cântat alături de trupa Pact. „Este vorba despre un edem apărut ori în urma reapariţiei unei tumori, ceea ce este foarte puţin probabil, ori în urma tratamentului radiologic, ceea ce se întâmplă fracvent. Este vorba de o luptă permanentă, pentru că fiecare se luptă altfel cu boala lui. La boala asta de care zic eu că am suferit, trebuie să intervii atunci când este cazul. Deja la mine a devenit un fel de rutină“, a lămurit Leo Iorga în urmă cu câteva zile la Antena Stars.

Acesta a mai declarat că ţelul lui este să se vindece pentru a-şi face meseria. Totodată, s-a arătat surprins de revenirea lui Gabriel Cotabiţă. „Important nu e doar să trăieşti, ci şi să ştii pentru ce trăieşti. Da, mi-a fost frică. Frica se învinge cu iubire. Ţelul meu e să mă vindec, în aşa fel încât să-mi pot face meseria. Eu am fost foarte marcat de Gabi Cotabiţă şi am fost plăcut surprins când a revenit pe lumea asta“, a mai spus el.

În vara acestui an, Leo Iorga a trecut printr-o altă intervenţie chirurgicală prin care i-a fost extirpată glanda suprarenală stângă, care nu mai funcţiona în parametri normali de câţiva ani. Anul trecut, Leo Iorga a suferit o operaţie pe creier pentru extirparea unei tumori de trei centimetri după ce, înainte de Paşti, a avut o criză mare de convulsii şi a urmat un tratament care „l-a anchilozat“. În urma operaţiei, care a durat trei ore, tumoarea canceroasă a fost eliminată complet. Pe lângă tratamentul medicamentos pentru edemul cerebral, parte din recuperare a fost gimnastica medicală şi kinetoterapia, conform spuselor medicilor de la acea vreme.

În 2011, artistul a fost suspus unei operaţii de extirpare a unei tumori canceroase la plămâni, la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta“, din Capitală. Într-un interviu acordat, la câteva luni de la operaţie, pentru Mediafax, Leo Iorga mărturisea că se simte bine dar că va continua tratamentul postoperator. „Urmez un tratament postoperator şi de prevenţie a unor fenomene, dar asta-i situaţia şi mulţumesc lui Dumnezeu că putem sta de vorbă“, spunea solistul, la vremea respectivă.

Leo Iorga s-a născut la Arad, în 1964, şi a debutat ca toboşar în trupa Liceului „Ioan Slavici“. Între anii 1984 şi 1985 a fost solist al grupului Pacific, iar din 1985 până în 1988 a fost toboşar şi solist pentru Sui-Generis. Ulterior, el a devenit solistul trupei Cargo, după care, din 1988 până în 1996 a fost solist al trupei Compact. În 1996 s-a alăturat trupei Schimbul 3, apoi şi-a continuat carierea altături de formaţia Pacifica. Cel mai recent proiect al său este trupa PACT. Din discografia lui fac parte albumele „Cine eşti tu oare“ (1991, Compact) şi „O altă tăcere“ (2005, Pacifica). În 1992 a fost desemnat „Solistul Anului“ de către Radio Vacanţa şi Radio România. Leo Iorga este căsătorit şi are doi copii.

VedetePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite