Ce înseamnă să fii „vedetă de provincie“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adela Popescu,Gina Pistol şi Sylvie
Adela Popescu,Gina Pistol şi Sylvie

Expresia şi-a pierdut sensul de bază şi a devenit o etichetă aplicată pseudovedetelor fără ocupaţie, nu celor care provin din afara Capitalei. Criteriul care defineşte conceptul de „provincială“ este comportamentul. Majoritatea vedetelor din showbizul autohton s-au născut în afara Bucureştiului.

Prima TV a găsit şase frumuseţi rurale pe care le promovează în emisiunea „Miss fata de la ţară" şi pe care le cizelează pentru cariera de model. De altfel, unul dintre cele mai de succes top-modele din România este Elena Băguci, descoperită în comuna Chirnogi, din judeţul Călăraşi.

Citiţi şi:

Andreea Raicu, ghidul fetelor de la ţară

EXCLUSIV: Sexy vampirița Lena Rohozneanu va juca într-un film alături de Nicholas Cage

La fel ca ea, multe dintre vedetele lansate în ultimii ani sunt din provincie, însă nu toate sunt privite ca fete „de la ţară".

Sylvia Stanciu, născută în Bucureşti, care cântă sub numele de scenă Sylvie, a lansat anul trecut piesa „Poale-n brâu", în care parodiază „specimenul vedetă de provincie". Ea explică însă că nu se referă la fete de la ţară, ci la aspirantele la titlul de vedetă, care nu au niciun fel de ocupaţie.

„Pe mine nu mă interesa neapărat ideea de fete provinciale, cât aceea de fete care aspiră la un titlu, nu neapărat la o carieră, la ideea de a fi importante, vedete, idolatrizate, plătite foarte mult. Dar de fapt ele nu fac nimic pentru a deveni vedete", explică Sylvie.

Aceasta crede că noţiunea de vedetă a ajuns să fie o „formă fără fond", iar schimbările prin care trec aceste fete pentru a deveni cunoscute sunt superficiale, vizează doar „ambalajul".

„Îşi pun silicoane, buze, gene, însă nu au consistenţă, n-au pregătire şi vor să ajungă celebre doar pentru ca bărbaţii să se uite după ele", mai spune Sylvie.

Concluzia ei este una simplă: „Contează cum eşti în viaţă, nu ce accent ai, nu ce naţionalitate. Important e ce faci să fii om". Totodată, cântăreaţa acuză promovarea excesivă a acestor fete, care apar tot mai des la televizor, în condiţiile în care iau locurile unor persoane mai bine pregătite.

Etichetă depăşită

Într-o perioadă în care scandalurile vând cel mai bine, iar cele mai disputate posturi de la TV sunt cele de asistente în diverse emisiuni, există câteva vedete venite la Bucureşti, din provincie, care reuşesc să scape de etichetă. Adela Popescu (24 de ani) s-a născut la Drăgăşani şi chiar de la 18 ani a reuşit să-şi construiască o carieră durabilă. A venit la Bucureşti atunci când s-a înscris la Liceul „Dinu Lipatti".

Descoperită în prima telenovelă de la Acasă TV, „Numai iubirea", în 2004, a devenit una dintre cele mai îndrăgite vedete ale postului. A lansat un album muzical şi în prezent concurează în sezonul al zecelea de la „Dansez pentru tine". Săptămâna trecută chiar a câştigat prima etapă.

De asemenea, Gina Pistol, care a fost şi unul dintre „selecţionerii" de la „Miss fata de la ţară", s-a născut la Roşiorii de Vede. Şi ea a reuşit să depăşească eticheta care i se aplicase în trecut, aceea de fată de la ţară. În 2009, ediţia românească a revistei „FHM" i-a acordat titlul de cea mai sexy femeie.

"Îşi pun silicoane, buze, gene, însă n-au consistenţă şi vor să ajungă celebre doar pentru ca bărbaţii să se uite după ele."
Sylvie
cântăreaţă

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite