Angelina Jolie în lacrimi la Capitoliu. Aceasta a pledat pentru o nouă lege împotriva violenţei domestice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: EPA-EFE
FOTO: EPA-EFE

Actriţa americană Angelina Jolie, vizibil emoţionată, i-a îndemnat miercuri pe membrii Congresului Statelor Unite să adopte în regim de urgenţă o nouă lege împotriva violenţelor domestice comise asupra femeilor, un flagel despre care vedeta hollywoodiană a spus că "s-a normalizat în ţara noastră", informează AFP.

Angelina Jolie a prezentat în faţa politicienilor americani textul unui proiect legislativ care a fost conceput pentru a oferi victimelor asistenţă medicală şi juridică şi pentru a-i ajuta pe copiii expuşi la violenţele de acest tip.

„Adevărul îngrozitor este că violenţa din familie s-a normalizat în ţara noastră", a declarat vedeta americană, potrivit Agerpres. 

Celebra actriţă, în vârstă de 46 de ani, l-a acuzat în urmă cu câţiva ani pe fostul ei soţ Brad Pitt că l-a lovit în mod intenţionat pe unul dintre fiii lor, Maddox, care avea vârsta de 15 ani în acel moment. Brad Pitt a fost achitat însă de autorităţile americane în urma acelei acuzaţii formulate de Angelina Jolie.

„Mă gândesc la copiii care sunt terorizaţi şi care suferă în acest moment, precum şi la numeroasele persoane pentru care această lege soseşte prea târziu", a declarat Angelina Jolie, vizibil emoţionată, îndemnându-i pe membrii Congresului americană să facă din această lege o prioritate.

Din 1994, noi versiuni amendate ale unei legi împotriva violenţelor comise asupra femeilor ("Violence Against Women Act") au fost aprobate cu sprijinul celor două mari partide americane. Joe Biden, pe atunci senator al Partidului Democrat, a fost autorul primei versiuni a acestui text de lege.

Însă o nouă variantă adoptată în Camera Reprezentanţilor în 2019 a fost blocată în Senat, unde reprezentanţii Partidului Republican, majoritari în acea perioadă, au împiedicat supunerea ei la vot.

Textul prezentat miercuri este susţinut de reprezentanţii ambelor partide americane. Preşedintele Joe Biden a salutat miercuri prezentarea noii versiuni a acestei legi.

„Aproape că putem să respirăm uşuraţi", a declarat la rândul ei senatoarea republicană Joni Ernst, ea însăşi victimă în trecut a unor acte de violenţă domestică. 

VedetePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite