România TV, sancţionată după o avalanşă de burtiere click-bait. Membru CNA: „Cum e posibil să vezi aşa ceva pe un post naţional?“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Romanaia TV FOTO captura paginademedia.ro
Romanaia TV FOTO captura paginademedia.ro

România TV a fost sancţionată pentru mai multe titluri şi abordări de tipul „click-bait". Nu mai puţin de 10 rapoarte au ajuns pe masa Consiliului Naţional al Audiovizualului.

Telespectatorii au semnalat nenumărate ştiri din intervalul 1 august - 15 august pentru postul România TV. Au fost 10 rapoarte pe masa Consiliului şi multe discuţii pe tema ştirilor, scrie paginademedia.ro

Concret, membrii CNA au decis să sancţioneze cu suma de 5.000 de lei mai multe ştiri difuzate de postul TV. Printre titlurile semnalate se numără:

  • Înmormântarea unui preot difuzată în 2020, dar care a avut loc în 2011
  • O burtieră în care Andreea Esca era „demascată de interlopi”
  • Prezentarea bătăliilor de stradă din Berlin din 1 august, însă difuzate pe 2 august cu burtiere de „Breaking News”
  • Un protest al agricultorilor din Republica Moldova, prezentat ca fiind, de fapt, în România
  • Un clip video cu Serghei Mizil în timp ce fumează şi înjură
  • Afirmaţiile false ale unui medic despre testele pentru SARS-CoV-2

„Eu nu înţeleg o chestie. Cum un jurnalist s-a dus pe site-ul ortodox.ro şi a văzut o ştire de acum 9 ani. Apoi s-a decis să se dea pe tv la o televiziune naţională. Cum e posibil ca o asemenea ştire să fie dată pe un post urmărit la nivel naţional?, a spus Herjeu, conform aceleiaşi surse.

Despre burtiera cu Esca, Herjeu a spus: „Am sperat la un moment dat să privească altfel burtiereleSunt nişte lucruri pe care eu cred că sunt lăsate intenţionat, nu sunt scăpări.”

Pe de altă parte, Dorina Rusu, a luat atitudine în cazul ştirii testelor pentru SARS-CoV-2. În emisiunea „Punctul Culminant” din 11 şi 12 august, în platou au fost chemaţi mai mulţi medici. Ei au explicat că dacă sunt, spre exemplu, şase teste şi unul iese pozitiv, atunci şi celelalte vor fi pozitive. Lucrul acesta nu a fost dovedit în mod oficial, iar Dorina Rusu şi-a exprimat punctul de vedere.

„Din tot ce am văzut, mie mi se pare cel mai grav în emisiunea Punctul Culminant, afirmaţiile legate de teste. Este un lucru grav să declari că dacă faci şase teste şi unul iese pozitiv, atunci toate celelalte sunt pozitive”, a spus Dorina Rusu, citata de paginademedia.ro.

De altfel, Dorina a propus doar pentru această ştire o amendă de 15.000 de lei, dar nu a fost votată de ceilalţi membri. În schimb, amenda propusă de Hejeru a fost votată de el însuşi, Ramona Sorescu, Orsolya Borsos, Gabriel Tufeanu, Nicolaie Bălaşa şi Monica Gubernat. 

TVPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite