România TV îşi declară solidaritatea faţă de Antena 3 printr-un panou publicitar:  „M-a surprins şi m-a impresionat“ FOTO VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mihai Gâdea a încheiat ediţia de miercuri seară a emisiunii „Sinteza Zilei“ declarându-se profund impresionat de mesajul de solidaritate al jurnaliştilor de la România TV, afişat pe un panou publicitar din Bucureşti, în contextul procesului pierdut de Antena 3 în faţa şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Mihai Gâdea a încheiat emisiunea „Sinteza Zilei“, de miercuri seară, arătându-le telespectatorilor o imagine care „l-a surprins şi l-a impresionat“. 

Pe un panou publicitar din Bucureşti era afişat mesajul „Jurnaliştii România TV sunt solidari cu colegii de la Antena 3“. 

„Am primit în această seară o fotografie din Bucureşti, care, vă spun sincer, m-a surprins şi m-a impresionat, ca să fiu exact, şi vreau să termin emisiunea cu acest lucru. Am rămas dator din seara asta, voi dezvolta mâine seară. «Jurnaliştii România TV se declară solidari cu colegii de la Antena3», mesajul e scris pe un panou uriaş publicitar din Bucureşti“, a zis Gâdea. 

image

Fotografia prezentată de Mihai Gâdea în emisiunea „Sinteza Zilei“

Mircea Badea a intervenit, spunând: „Daţi-mi voie să fiu şi eu impresionat de această imagine. Eu aştept mâine poza cu Kovesi acasă la Ghiţă, să apară mare aşa, pe magazinul Cocor. Cum ar fi? Că acolo sunt nişte ecrane mari, mari. N-ai fi impresionat şi de o asemenea imagine?.“

„E o idee bună“, a conchis Gâdea, care şi-a încheiat apoi emisiunea, anunţând „noi dezvăluiri“.

 Min. 55:40

Victor Ciutacu a făcut şi el o declaraţie pe Facebook în legătură cu mesajul apărut pe panoul publicitar, menţionând că „este unul dintre rarele momente în care mă bucur că meseria asta m-a ales pe mine“. 

victor ciutacu captura facebook

Fotografia face referire la faptul că jurnaliştii Antena 3 au pierdut procesul cu şefa DNA Laura Codruţa Kovesi şi trebuie să-i plătească daune morale de 300.000 lei. 

Curtea de Apel Ploieşti a decis, marţi, că şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, va primi suma de 300.000 lei cu titlu de daune morale, în solidar, de la pârâţii Mihai Gâdea, Bianca Grigore, Mugur Ciuvică şi SC Antena 3, pentru prejudiciul cauzat prin încălcarea drepturilor la onoare, demnitate, reputaţie, imagine şi viaţă privată. În plus, Mihai Gâdea şi Antena 3 sunt obligaţi să formuleze scuze publice şi să redea, în mod public şi în integralitate, dispozitivul hotărârii Curţii.

Într-o primă reacţie la procesul pierdut cu Laura Codruţa Kovesi, Mihai Gâdea susţine că în nicio ţară din lume şeful unei instituţii de forţă nu dă în judecată jurnalişti şi cere sume exorbitante pentru că şi-au exercitat dreptul la libera exprimare.

Mai mult, Gâdea a subliniat că se va ajunge la instanţele superioare, la CEDO, şi susţine că procesul se va transforma într-un război pentru libertatea de exprimare.

„E limpede, este o intimidare, vor să transmită un mesaj de forţă, este cea mai mare sumă câştigată vreodată în instanţă împotriva unor jurnalişti, şi mesajul de forţă este: vă rupem cu bătaia, v-am luat sediile, acum vă luăm şi banii. Eu le transmit să nu se bazeze pe laşitatea noastră, să nu se bazeze pe faptul că vom ceda“, a mai spus Mihai Gâdea.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite