Kanal D, amendă usturătoare de la CNA pentru „Puterea dragostei“: „Dacă puneţi la TV aşa ceva, înseamnă că validaţi genul acesta de comportament“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andreea Mantea Captur[ Kanal D
Andreea Mantea Captur[ Kanal D

Kanal D a primit o amendă record de la Consiliul Naţional Al Audiovizualului pentru emisiunea matrimonială „Puterea dragostei“, prezentată de Andreea Mantea.

CNA a decis să amendeze postul Kanal D cu suma de 50.000 de lei, după ce forul a vizionat fragmente din 18 ediţii ale reality-show-ului „Puterea Dragostei“, prezentat de Andreea Mantea.

Toate ediţiile analizate au fost încărcate de momente de violenţă, încălcând astfel legislaţia privind protecţia minorilor, scrie Pagina de Media.

„Dacă puneţi la televizor aşa ceva, înseamnă că validaţi genul acesta de comportament“, a concluzionat Monica Gubernat, preşedintele CNA.  

„Puterea dragostei“ este un reality show matrimonial în care mai mulţi tineri, băieţi şi fete, stau cu lunile închişi în aceeaşi casă, şi, inevitabil, ajung la conflicte.

Cazul a ajuns pe masa CNA după ce forul a primit zeci de reclamaţii de la telespectatori.

Cum se apără Kanal D

Cătălin Băleanu, reprezentantul Kanal D, a explicat în şedinţa CNA că toate cuvintele licenţioase folosite de concurenţii emisiunii au fost acoperite.

„Vreau să vă spun că fanii emisiunii, abonaţi la canalul de YouTube sunt aproape un milion. Este o dispută enormă pe social media, fiecare având favoritul lui. Există şi această parte a publicului, care preferă acest gen de emisiuni. Emisiunea este complet liberă, nu există un scenariu. Ce am putut să facem noi a fost să oprim sunetul, ca să nu se audă cuvintele injurioase. Nu cred că s-a auzit un cuvânt injurios. (...)

Cred că merită analizată emisiunea şi dintr-un alt punct de vedere, şi anume că aceştia sunt oameni care trăiesc printre noi, tineri din zilele noastre, care stau unii dintre ei de peste şase luni de zile“, a declarat reprezentantul Kanal D.

Pe de altă parte, Dorina Rusu, membru CNA, a remarcat:

„Nu e vorba că s-au acoperit cu bip-uri cuvintele injurioase. Ci e vorba despre tot ce se întâmplă în această emisiune. E o emisiune care provoacă o anumită stare de spirit, te enervezi, te agiţi, te isterizezi, pentru că aşa este tonul acolo. Moderatoarea am văzut că ţipa şi ea la fel de tare, în câteva dintre emisiunile pe care le-am vizionat. E ceva care depăşeşte orice limite!“

Alex Kocsis, membru CNA, a precizat la rândul său că momentele violente sunt prezente în emisiune în mod constant. „E clar că acesta este profilul, acesta este calapodul“, a spus membrul CNA.

Radu Herjeu, membru CNA, cel care a şi propus sancţiunea a comentat că din punctul său de vedere, atmosfera pe care o generează „musteşte de violenţă“.

TV


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri