Disney renunţă la brandul 20th Century Fox, unul dintre cele mai cunoscute din industria de divertisment

0
0
Foto: foxmovies.com
Foto: foxmovies.com

La începutul acestei săptămâni, Disney a anunţat că unul dintre studiourile sale de televiziune va fi redenumit, acela fiind chiar renumitul 20th Century Fox.

Noul nume al studioului ar urma să fie 20th Television, Disney renunţând la sintagma „Century Fox”, care asocia studioul de compania de la care a fost cumpărat. Nu este o mişcare tocmai surprinzătoare, Disney renunţând deja la cuvântul „Fox” din numele studioului de film în luna ianuarie. Atunci, renumitul studio de film a devenit 20th Century Studios.

Binecunoscutul logo, care apărea înainte de producţiile studiourilor Fox, va rămâne acelaşi, însă vor fi excluse cuvintele mai sus menţionate. Acesta va apărea odată cu noile seriale producţii ale studiourilor din această toamnă. Celelalte domenii Fox, precum Fox Entertainment, Fox Sports şi Fox News sunt în continuare deţinute de Fox Corporation, independentă de Disney.

Disney va rebrandui de asemenea şi studiourile de televiziune ABC, care se vor numi de-acum încolo ABC Signature şi Touchstone Television (din ABC Studios şi Fox 21 Television Studios).

20th Century Fox a fost creat în 1935, ca urmare a unei fuziuni între Twentieth Century Pictures şi Fox Films. Studioul de film este responsabil pentru unele dintre cele mai celebre producţii realizate vreodată, precum „Star Wars”, „Singur Acasă” sau „Greu de ucis”, în timp ce studiourile de televiziune s-au ocupat de serialul legendar „The Simpsons”, arată CNN.

TV


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri