Roger Waters critică formaţia Bon Jovi pentru un concert la Tel Aviv: „Tăcerea şi indiferenţa sunt cele mai mari crime“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nu este pentru prima dată când Roger Waters face apel la colegii de breaslă pentru a nu încuraja politica de separare a Guvernului israelian FOTO Eduard Enea
Nu este pentru prima dată când Roger Waters face apel la colegii de breaslă pentru a nu încuraja politica de separare a Guvernului israelian FOTO Eduard Enea

Muzicianul britanic Roger Waters a transmis o scrisoare deschisă membrilor formaţiei Bon Jovi, prin care îi acuză de faptul că, prin susţinerea unui concert la Tel Aviv, „sunt umăr la umăr“ cu Israelul şi le aminteşte de numeroasele pierderi suferite de palestinieni din cauza Guvernului israelian.

„Deseori, în trecut, am transmis, detaliat şi uneori insistent, scrisori către colegii din industria muzicală, încurajându-i să nu sprijine politica de separare a Guvernului israelian prin susţinerea de concerte în Israel“, şi-a început Waters scrisoarea, potrivit nme.com, citat de Mediafax

„După ce am citit, săptămâna trecută, comentariile făcute de Jon (Bon Jovi – n.red.) în publicaţia israeliană Yedioth Ahronoth, nu voi mai pierde timpul făcând paralele între segregarea din Africa de Sud şi poziţia morală luată de mulţi dintre artişti atunci şi a miilor care fac acum acelaşi lucru în faţa opresiunii israelienilor care durează de decenii faţă de palestinieni“, a mai spus muzicianul.

Într-un interviu acordat revistei „Yedioth Ahronoth“, Jon Bon Jovi a spus că a auzit mereu despre cât de minunat este Israelul, „leagănul religiilor“, şi, pentru că şi-a dorit mereu să viziteze această ţară, a insistat ca oraşul Tel Aviv să se afle pe lista turneului de anul acesta al formaţiei sale.

„Stimaţi Jon Bon Jovi, David Bryan şi Tico Torres, dacă veţi susţine concertul de la Tel Aviv, de pe 3 octombrie, veţi confirma alegerea făcută. Aţi avut ocazia de a lua o poziţie de partea dreptăţii. Morţii nu vă pot aminti de crimele pe care le-aţi ignorat. Dar, ca să nu uităm, tăcerea şi indiferenţa sunt cele mai mari crime“, a încheiat Roger Waters scrisoarea.

În ciuda apelului formulat de Waters, Jon Bon Jovi a urcat pentru prima dată pe o scenă israeliană, spunându-le celor 50.000 de fani prezenţi la concert: „Am aşteptat foarte mult timp acest moment!“ Mai mult decât atât, în timpul show-ului, artistul i s-a adresat clăparului, muzicianul evreu David Bryan, asigurându-l că „tatăl său ar fi mândru.“

Probabil că membrii trupei nu ştiau că în urmă cu doar câteva minute de a-şi începe concertul, la 60 de kilometri de locul evenimentului, avusese loc un atac, un palestinian înjunghiind mortal doi palestinieni şi rănind grav alţi doi, după cum notează site-ul timesofisrael.com.  

În luna februarie a acestui an, Roger Waters l-a criticat pe producătorul muzical Alan Parsons, inginer de sunet al albumului Pink Floyd „Dark Side of The Moon“, pentru că şi-a programat un concert în Israel, cu grupul Alan Parsons Project.

Muzică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite