La 15 ani de la moartea lui Michael Jackson, chitarista sa oferă un interviu exclusiv pentru „Adevărul“

0
Publicat:

La 15 ani de la moartea lui Michael Jackson, Jennifer Batten, chitarista care i-a fost alături în concerte timp de zece ani, povestește în exclusivitate pentru „Adevărul“ ce a însemnat să lucreze cu megastarul american și ce și-a dorit artistul de la concertul din București, din 1992.

Jennifer Batten a fost chitarista lui MJ timp de un deceniu și l-a însoțit pe marele artist în numeroase concerte și turnee, precum celebrele „Bad“ și „The Dangerous Tour“, cu care a ajuns și la București. În interviul acordat în exclusivitate pentru „Adevărul“, Batten povestește cum a fost selectată din peste o sută de chitariști și cum a fost prima interacțiune cu Michael: „Ni se spusese că dacă îi place ce aude, va începe să danseze. Iar Michael ne-a ascultat și a început să danseze imediat (...) Era extrem de prietenos și arăta minunat“.

Chitarista își aduce aminte cum se desfășurau repetițiile, dar și ce însemna un turneu – spre exemplu, „Bad“ a avut 123 de concerte, iar repetițiile erau câte două pe zi. Fiind o echipă extrem de mare – „era ca și cum ai muta un mic oraș“ –, megastarul nu apuca să petreacă timp cu toți după concerte, însă de fiecare dată când putea, îi răsfăța: „Îmi aduc aminte când am fost în turneu și am ajuns în Japonia, Michael a închis Disneyland Tokyo timp de câteva ore pentru ca fiecare membru al echipei să se distreze și să nu fie deranjat de public“. Aceasta își aduce aminte cum a fost la București, în cadrul concertelor din 1992 și 1996 și spune că și-ar dori să mai viziteze țara noastră.

Batten vorbește și despre partea mai puțin strălucitoare a vieții de artist, despre cum Michael își găsea fericirea în muzică și filme, dar și despre cât de mult îl afectau articolele rău intenționate scrise despre el: „Oamenii din afară cred că o persoană care e faimoasă e și fericită. Însă faima a fost și o închisoare pentru Michael“. De asemenea, chitarista se întoarce în timp și își amintește primele acorduri de chitară, complimentele pe care i le-a făcut Michael Jackson și momentul când a aflat vestea tragică a morții megastarului.

Interviul va fi publicat în „Weekend Adevărul“, ediția de vineri, 28 iunie. Ziarul poate fi achiziționat de la toate chioșcurile de ziare, precum și în format digital, de pe platforma paydemic.ro

Muzică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite