Grammy 2015. Cele mai ciudate şi controversate momente din istoria galei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jennifer Lopez a avut o ţinută extrem de provocatoare la gala Grammy 2000 FOTO Getty Images
Jennifer Lopez a avut o ţinută extrem de provocatoare la gala Grammy 2000 FOTO Getty Images

Grammy 2015. De-a lungul timpului, ceremoniile de decernare a premiilor din lumea muzicii au furnizat momente memorabile. Galele Grammy au fost, an de an, presărate cu discursuri care au stârnit atât hohote de râs, cât şi revoltă: de la artişti care au fost întrerupţi pentru a nu se face de râs, până la cei care au declarat că premiul nu înseamnă nimic.

Cea de-a 57-a ediţie a premiilor Grammy se va desfăşura duminică, 8 februarie, şi va aduna pe scenă cele mai importante nume ale industriei muzicale. În cadrul ceremoniei vor urca pe scenă, printre alţi artişti, simbolul muzicii pop Madonnna şi veteranii rockului AC/DC. 

Grammy 2015. Lista completă a nominalizărilor

Printre artiştii nominalizaţi la această ediţie se numără Sia, Taylor Swift şi Pharrell Williams. La categoria Cel mai bun album al anului lupta se dă între Beck („Morning Phase“), Beyonce („Beyonce“), Ed Sheeran („x“), Sam Smith („In The Lonely Hour“) şi Pharrell Williams („Girl“).

În ceea ce priveşte categoria Cântecul anului, nominalizaţii sunt Meghan Trainor, cu „All About That Bass“, Sia, cu „Chandelier“, Taylor Swift, cu „Shake It Off“, Sam Smith, cu „Stay With Me“ (Darkchild Version), şi Hozier, cu „Take Me to Church“.

Cea de-a 57-a ediţie a premiilor Grammy se apropie, iar cu acest prilej, „Huffington Post“ a întocmit o listă cu cele mai bizare, controversate şi amuzante momente din istoria premiilor Grammy.

Grammy 2015. Momente memorabile din istoria galei

Helen Reddy (1973)

Când Reddy a câştigat premiul la categoria Cea mai bună interpretare pop, pentru piesa „I Am Woman“, ea i-a mulţumit lui Dumnezeu spunând: „Mulţumesc lui Dumnezeu pentru că ea face totul posibil“, o declaraţie care a iscat numeroase controverse la momentul respectiv. 

   

   

Frank Sinatra (1994)

La 78 de ani, Sinatra era în mijlocul discursului de acceptare a premiului Grammy, când producătorii l-au întrerupt, pe ecran începând să ruleze reclame. Academia Naţională a Artelor şi Ştiinţelor de Înregistrări, cea care acordă premiile, s-a scuzat declarând că decizia a fost a echipei lui Sinatra, care se temea ca legendarul cântăreţ să nu se facă de ruşine în direct, din cauza vârstei înaintate. În plus, Sinatra şi-a dorit să şi cânte, dar Academia nu a fost de acord. 

image

Lui Frank Sinatra nu i s-a permis să cânte la premiile Grammy din 1994 FOTO huffingtonpost.com

Pearl Jam (1996)

Acceptând premiul pentru Cea mai bună melodie hard rock („Spin The Black Circle“), Eddie Vedder a spus cu obrăznicie: „Noi am venit doar pentru a ne relaxa. Eu voiam doar să urmăresc show-ul. Voi spune ceva tipic mie, dar în numele tuturor. Nu ştiu ce înseamnă acest premiu. Nu cred că înseamnă ceva“. Acesta şi-a încheiat discursul cu o frază şi mai nepotrivită: „Mulţumesc, cred“.

   

Shawn Colvin şi Ol’ Dirty Bastard (1998)

Cu mulţi ani înainte de Kanye West, Ol’Dirty Bastard a luat cu asalt scena Grammy, stricându-i momentul cântăreţei Shawn Colvin, care urma să-şi primească premiul la categoria Melodia anului pentru „Sunny Came Home“. Rapperul era vizibil supărat că Wu-Tang Clan a pierdut premiul la categoria Cel mai bun album hip-hop în faţa lui Puff Daddy.

   

    

Milli Vanilli (1990)

Duo-ul Milli Vanilli a primit un Grammy la categoria Cel mai bun artist debutant, însă atunci când Chuck Philips de la „Los Angeles Times“ a dezvăluit că, în realitate, nu sunt vocile lui Rob Pilatus şi Frank Farian, credibilitatea trupei a fost zdruncinată. La scurt timp, Frank Farian a recunoscut că zvonurile sunt adevărate şi că niciunul dintre ei nu şi-a folosit vocea pentru album. Patru zile mai târziu, Academia le-a retras trofeele. 

Grammy 2015. Jennifer Lopez şi rochia mult prea îndrăzneaţă

Jennifer Lopez (2000)

Jennifer Lopez a făcut mulţi oameni să roşească la gala din 2000, când a păşit pe covorul roşu purtând o rochie Versace care a lăsat foarte puţin loc imaginaţiei. Ţinuta cântăreţei a rămas, cu siguranţă, cea mai discutată din istoria ceremoniei, iar oficialii postului CBS, care transmite în direct evenimentul, au impus chiar şi un cod vestimentar pentru a evita astfel de apariţii. 

jennifer lopez grammy 2000 foto getty images

Jennifer Lopez, la gala Gremmy 2000 FOTO Getty Images

Eminem şi Elton John (2001)

După lansarea albumului „The Marshall Mathers“, Eminem a fost criticat de comunitatea LGBT pentru utilizarea de insulte homofobe. Cântăreţul a susţinut că nu este homofob, însă în 2001 a demonstrat cu adevărat acest lucru, atunci când la gala premiilor Grammy a cântat piesa „Stan“ alături de legendarul Elton John. Mai mult decât atât, la finalul show-ului cei doi artişti s-au îmbrăţişat şi au arătat lumii că nu e nimic rău în a fi homosexual. Momentul oferit de Eminem şi Elton John este considerat unul dintre cele mai bune din istoria Grammy-urilor. 

Evanescence şi 50 Cent (2004)

Chiar când voia să înceapă discursul de acceptare pentru Cel mai bun artist, Amy Lee de la Evanescence a fost întreruptă de 50 Cent, care a valsat pe scenă. Acesta a fost nominalizat la aceeaşi categorie şi, evident, a pierdut. 

Grammy 2015. Cele mai emoţionant moment şi cel mai controversat moment

Kanye West (2005)

Imediat după câştigarea Grammy-ului pentru Cel mai bun album rap, Kanye West a devenit, brusc, spiritual, ca mai apoi să urle de bucurie. „Atunci când am avut accidentul (n.r. - în octombrie 2002, Kanye a avut un accident aproape fatal după ce a adormit la volan) am descoperit că nimic în viaţă nu îţi este promis cu excepţia morţii. Dacă ai şansa să joci acest joc numit viaţă ar trebui să apreciezi fiecare moment. Foarte mulţi oameni nu apreciază momentul, iar atunci când o fac e prea târziu“, şi-a început el discursul. 

După ce le-a mulţumit tuturor celor care l-au ajutat, West a strigat: „Plănuiesc să sărbătoresc şi să ţip şi să deschid sticle de şampanie pentru că sunt la Premiile Grammy“.

    

Rihanna şi Chris Brown (2009)

Pregătirile pentru gala Gremmy 2009 păreau să meargă conform planului, până când ştirea potrivit căreia Rihanna şi Chris Brown au fost implicaţi într-un incident violent s-a răspândit cu rapiditate chiar în ajunul ceremoniei. Relatările dezvăluiau că rapperul, atunci în vârstă de 19 ani, şi-a atacat iubita, de 20 de ani, după o discuţie în contradictoriu. Lucrurile s-au agravat în momentul în care un ofiţer a publicat o serie de imagini cu chipul desfigurat şi plin de sânge al Rihannei. Ulterior, artista şi-a anulat apariţia la eveniment.

Whitney Houston (2012)

În ajunul galei Grammy 2012, legenda muzicii R&B Whitney Houston a fost găsită moartă în camera ei din hotelul Beverly Hills. Întreaga industrie muzicală a fost şocată la aflarea veştii că artista, în vârstă de 48 de ani, a murit după o lungă luptă cu dependenţa de droguri. Organizatorii ceremoniei au vrut să-i aducă un omagiu artistei, aşa că actriţa şi cântăreaţa a cântat clasica piesă „I Will Always Love You“, moment care a fost catalogat cel mai emoţionant din întreaga istorie a premiilor Grammy.

Nicky Minaj, 2012

Cântăreaţa rapp Nicki Minaj a stârnit numeroase controverse după ce şi-a făcut apariţia la braţul unui actor îmbrăcat asemenea Papei. Cum era de aşteptat, reprezentanţii Bisericii Catolice s-au declarat indignaţi şi au acuzat-o pe artistă că a comis un sacrilegiu şi o blasfemie. Lucrurile s-au înrăutăţit când aceasta a cântat „Roman Holidat“, iar pe ecran rulau imagini cu un preot care efectua o exorcizare.

Dave Grohl (2012) 

Dave Grohl, solistul trupei Foo Fighters, a acceptat Premiul Grammy pentru Cea mai bună performanţă rock declarând că pentru el contează elementul uman atunci când produce muzică. „Acest premiu înseamnă foarte mult pentru mine pentru că arată cum elementul uman implicat în producerea muzicii este foarte important. A cânta cu microfonul şi a învăţa să cânţi la un instrument, acestea sunt lucrurile care contează“, a spus Grohl. Foarte mulţi critici au luat această frântură de discurs drept o ofensă adusă muzicii electronice, motiv pentru care rockerul şi-a cerut scuze ulterior. 

Bon Iver (2012) 

În timp ce accepta premiul pentru Cel mai bun nou artist, solistul turpei Bon Iver, Justin Vernon, a oferit un discurs umil în care a felicitat artiştii cu care a concurat, dar şi pe cei care nu vor ajunge niciodată pe scena Premiilor Grammy. „Este foarte greu să accept acest premiu. E atât de mult talent în jur, dar la fel de mult talent s-a risipit. Este cu atât mai greu să accept cu cât eu am început să fac muzică ca o recompensă interioară şi inerentă. Aşadar este un pic cam incomod să fiu aici. Vreau să le mulţumesc tuturor nominalizaţilor, dar şi celor care nu sunt aici în seara asta“, a încheiat solistul. 

    

Fun. (2013) 

Odată acceptat premiul pentru Cel mai bun cântec al anului („We Are Young“), solistul trupei Fun., Nate Ruess a declarat că nu este atât de tânăr precum pare. „Nu ştiu la ce ne-a stat mintea atunci când am scris refrenul cântecului. Dacă se transmite în format HD, atunci toată lumea poate să vadă că nu suntem atât de tineri precum spunem în cântec. Facem asta de mai bine de 12 ani“, a glumit Nate Ruess. 

image

Adele (2013) 

În calitate de câştigătoare a Grammy-ului pentru Cel mai bun artist pop solo, celebra Adele era pregătită să-şi înceapă discursul, moment în care a fost întreruptă de un om misterios care i-a ruinat show-ul. Din fericire, Jennifer Lopez şi Pitbull, cei care i-au înmânat titlul, l-au dat jos de pe scenă pe enigmaticul bărbat, iar cântăreaţa şi-a reluat discursul. Ulterior, presa a aflat că bărbatul se numea Vitalii Sediuk, un jurnalist de origine ucraineană, care a petrecut câteva ore în custodia poliţiei şi a primit o interdicţie de a se mai apropia de vedetă imediat după „fapta sa necugetată“. 

image

  

Muzică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite