FOTO VIDEO 9 lucruri captivante despre videoclipul piesei „Thriller“ al lui Michael Jackson

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Videoclipul „Thriller“, al lui Michael Jackson, a fost lansat în urmă cu aproape 30 de ani, pe 2 decembrie 1983. Regizorul John Landis a făcut din single-ul extras de pe albumul cu acelaşi nume un filmuleţ de groază de 14 minute, care i-a permis artistului să-şi etaleze fanteziile legate de filmele cu monştri. De Halloween, „Rolling Stone“ a publicat o serie de lucruri inedite despre unul dintre cele mai mari hituri ale muzicii moderne.

MTV a difuzat clipul până la suprasaturaţie, ceea ce i-a crescut şi mai mult popularitatea, iar pe YouTube, în prezent, a fost vizionat de mai bine de 149 de milioane de utilizatori. De Halloween, revista „Rolling Stone“ a reuşit să descopere o serie de lucruri interesante legate de una dintre cele mai celebre piese pe care le-a lansat vreodată Michael Jackson.

1.Exclusivitate din timpul fimărilor, preţul videoclipului

La vremea la care a fost realizat, clipul a costat o jumătate de milion de dolari, fiind cel mai scumpe videoclipuri realizat până atunci. Sponsorii se găseau foarte greu, iar MTV şi compania de discuri CBS Records au refuzat să ofere sprijin financiar, aşa că Jackson şi regizorul John Landis au abordat o altă tactică. Le-au oferit celor două companii un documentar de 45 de minute„The Making of Filler“, în care erau prezentate, în exclusivitate, etapele filmărilor videoclipului, astfel că cei doi giganţi ai muzicii au oferit, fiecare, câte 250.000 de dolari pentru finanţarea filmărilor.

michael jackson thriller

2.Inspiraţia compozitorului Rod Temperton

Titlul iniţial al albumului a fost „Starlight“, însă după ce Michael Jackson l-a întâlnit pe compozitorul Rod Temperton, numele a fost schimbat în „Thriller“. De asemenea, Temperton a scris textele pentru piesele „Baby Be Mine“ şi pentru „The Lady in My Life“ de pe acelaşi album, iar pentru viitoarele materiale discografice a scris textele pieselor „Rock with You“ şi pentru „Off the Wall“.

3.Credinţa lui Michael Jackson în Martorii lui Iehova

Fraza cu care videoclipul începe („Datorită convingerilor mele personale puternice, doresc să subliniez că acest film nu susţine, în niciun fel, credinţa în ocultism“ - n.r.) a fost introdusă la dorinţa artistului care era adept al cultului Martorii lui Iehova. O altă manifestare a credinţei lui Jackson a fost vizibilă atunci când, pe platourile de filmare, şi-a făcut apriţia o fată care s-a dezbrăcat de rochie în faţa starului pop. Din respect, acesta şi-a întors privirea şi a evitat contactul cu ea.

4.Pentru Michael Jackson, „Thriller“ a reprezentat o etapă de maturizare

„În adolescenţă, tinerii încep să experimenteze transformări ale anatomiei corpului. Cu toţii experimentează transformări fizice, iar gânduri noi, nefamiliare şi sexuale încolţesc în mintea lor. Nu este de mirare că am acceptat cu uşurinţă conceptul literar de metamorfoză“, a spus regizorul John Landis.

5.Fred Astaire trebuia să apară în videoclipul „Thriller“

Fred Astaire, actorul devenit legendă la Hollywood, era un mare admirator al mişcărilor de dans pe care Michael Jackson le etala pe scenă. Acesta s-a prezentat la una din repetiţiile pentru coregrafia videoclipului „Thriller“, iar Michael Jackson însuşi a venit să-l înveţe celebrul „Moon Walk“, urmând chiar să apară în clip. La final, însă, actorul nu a mai figurat în coregrafia videoclipului.

image

6.Un membru al bandei din clipul „Beat It“ a fost coregraful pentru piesa „Thriller“

Coregraful Michael Peters este cel care a pus la cale mişcările scenice din clipul „Beat It“, unde joacă personajul de lider al unei bande, îmbrăcat în costum alb, purtând ochelari de soare şi mustaţă. Talentul său s-a dovedit a fi fără limite, el fiind desemnat să realizeze câteva mişcări inovative şi pentru videoclipul „Thriller“. Pentru eforturile sale, Michael Peters a câşitgat un premiu Tony, dar a murit din cauza SIDA, în 1994, la doar 46 de ani.

7.Peste 13.000 de mişcări de zombi, în sincron

Cel mai mare număr de oameni care au dansat, în sincron, coregrafia de la piesa „Thriller“, potrivit Guinness Book of World Records, a fost de 13.597 de persoane care au participar la un eveniment organizat de „Instituto de la Juventud del Gobierno del Distrito Federal“, în Mexic, pe 29 august 2009.

8.Videoclipul „Thriller“ a dat naştere unui curs la Harvard Business School

„Realitatea este că videoclipul era făcut din ambiţie. Tot ceea ce s-a întâmplat pe platourile de filmare a fost posibil pentru că Michael îşi dorea foarte mult să se transforme într-un monstru. Nimic nu a fost planificat. Am vrut să mă fac cât se poate de clar pentru că acel curs predat la Harvard Business School era un nonsens“, povesteşte John Landis despre motivaţiile care au stat în spatele realizării videoclipului, precum şi despre impactul financiar pe care l-a avut şi care a generat un curs la Harvard Business School.

9.„Thriller“ avea puterea de a poseda un copil

Pe când avea nouă ani, Cee Lo Green se temea atât de mult de acest clip video, încât părăsea camera ori de câte ori era difuzat la televizor. „Dacă Michael putea să fie posedat, atunci, cu siguranţă, şi eu puteam să fiu. Michael era mult mai puternic decât mine, iar eu eram slab“, spune Cee Lo Green despre frica lui din copilărie.

Muzică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite