Billboard: Taylor Swift, cel mai bine plătită artistă a anului 2013

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Taylor Swift, Justin Timberlake sau Bon Jovi sunt doar o parte din artiştii care au încasat sume uriaşe de bani în urma concertelor şi albumelor vândute în anul 2013, potrivit topului întocmit de Billboard.

Revista „Billboard“ a făcut publică lista celor mai bine plătiţi artişti ai anului 2013. Nu este surprinzător faptul că Taylor Swift, câştigătoare a şapte premii Grammy, este cea care şi-a adjudecat prima poziţie şi în anul care tocmai a trecut, după ce în 2012 a fost, de asemenea, cel mai bine plătit cântăreţ al Billboard Top 40 Money Makers, atunci când a fost în turneu pentru a-şi promova cel de-al doilea album, „Fearless“. În 2013, Swift a avut de câştigat nici mai mult nici mai puţin de 28 de milioane de euro.

Cântăreaţa americană Taylor Swift ocupă primul loc şi în topul celor mai generoase vedete din 2013, datorită donaţiilor făcute în beneficiul unor asociaţii de caritate, după ce a donat cu ocazia celei de-a 24-a aniversări a ei suma de 100.000 de dolari orchestrei The Nashville Symphony, au anunţat reprezentanţii fundaţiei DoSomething.org.

Pe locul secund, Kenny Chesney, reprezentant al muzcii country, a vut de câştigat în anul 2013 aproximativ 23 de milioane de euro, podiumul fiind completat de Justin Timberlake care s-a apropiat la distanţă de doar un milion de euro de locul secund, fiind ajutat de succesul albumului „The 20/20 Experience“.

Celelalte poziţii, până la locul zece, sunt completate, în ordine, de nume precum Bon Jovi (20 de milioane de euro), The Rolling Stones (18 milioane de euro), Beyonce (17 milioane de euro), Maroon 5 (15 milioane de euro), Luke Bryan (15 de milioane de euro), Pink (14 milioane de euro) şi Fleetwood Mac (13 milioane de euro).

În cadrul topul 40 cei mai bine plătiţi artişti internaţionali ai anului 2013 au mai fost listaţi şi Justin Bieber (12 milioane de euro), Bruno Mars (12 milioane de euro), One Direction (12 milioane de euro), Jay Z (10 milioane de euro) sau Rihanna (9 milioane de euro).

Poziţiile în clasamentul pe 2013 au fost întocmite pe baza câştigurilor din Statele Unite ale Americii, în urma unei medii dintre sumele de pe urma turneelor, vânzărilor de albume, publicarea drepturilor de autor şi veniturile din muzica vândută pe internet.

Muzică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite