RUXX, un serial original HBO Max produs în România, are premiera pe 8 martie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: HBO
FOTO: HBO

RUXX, noul serial produs de HBO Max şi filmat în România, va avea premiera pe 8 martie, odată cu lansarea noii platforme de streaming. Producţia originală HBO Max, scrisă de Vera Ion şi regizată de Iulia Rugină şi Octav Gheorghe, are opt episoade, cu o durată de 45 de minute fiecare. Primele două episoade vor fi disponibile pe HBO Max în ziua lansării.

RUXX este o dramă modernă despre relaţii şi tânăra generaţie din România, care trăieşte într-o ţară prinsă între trecut şi viitor. Serialul urmăreşte frământările personajului principal, Rux (Ruxandra) interpretată de Raluca Aprodu, care încearcă să îşi echilibreze cariera solicitantă, lucrând pentru un mare dezvoltator imobiliar din Bucureşti, cu celelalte priorităţi ale vieţii ei: îşi susţine financiar familia şi are o relaţie la distanţă. Rux plănuieşte să se mute în SUA, dar viaţa are alte planuri pentru ea: trebuie să coordoneze cel mai mare proiect al şefului ei, campania electorală a soţiei sale.

În rolurile principale: Raluca Aprodu („Câini”, „În derivă”) şi Alec Secăreanu („God’s Own Country”, „Cannibal”, „Strike Back”), alături de Mădălina Craiu („Umbre”, „Mo”) şi Şerban Pavlu („Umbre”, „Babardeală cu bucluc”, „Monştri”), Alina Chivulescu („Selfie”), Bogdan Dumitrache („Pororoca”, „În derivă”, „Poziţia copilului”), Ioana Bugarin („Miracol”, „Mia îşi ratează răzbunarea”) şi Marian Olteanu („Alice T.”). Teaser-ul poate fi urmărit aici.

RUXX e un serial diferit de tot ce s-a făcut în România până acum, pentru că vorbeşte despre o generaţie care-şi găseşte vocea şi identitatea într-o societate patriarhală. Fiecare episod e un carusel de emoţii, iar fiecare personaj are părţi în care mă regăsesc ca femeie în România şi Europa de azi. M-am luptat, la rândul meu, cu prejudecăţile unei societăţi care te împiedică să-ţi găseşti şi să-ţi asumi identitatea”, a declarat regizoarea Iulia Rugină.

ruxx

Filmat în mare parte în Bucureşti, cu o coloană sonoră vibrantă pe care se regăsesc preponderent piese româneşti, RUXX abordează cele mai întâlnite provocări de către femeile din România - de la relaţii toxice la misoginism, de la barierele şi inegalităţile societăţii la sabotaj - şi subliniază importanţa empatiei, perseverenţei şi a curajului de a fi tu însuţi.

„Am avut ocazia unică de a lucra cu actori pe care, altfel, i-aş fi oprit pe stradă pentru autografe şi cu o echipă extrem de competentă. Şi am avut bucuria de a spune câteva poveşti uneori calde şi sentimentale, alteori dramatice şi crude, despre relaţii, prejudecăţi, trădare, duplicitate sau putere. RUXX este un serial original, distinct ca abordare şi teme, curajos şi contemporan.”, spune regizorul Octav Gheorghe

RUXX este serialul generaţiei mele, cu poveşti şi personaje în care răsună clar pasiunea Verei de a reflecta realitatea Bucureştiului nostru – frumos ca noi, petrecăreţ, melodios, neumbrit de resemnare. E o pasiune şoptită în secretele unui personaj, asumată răspicat în aventurile altuia, şi vine la pachet cu un optimism rupt parcă din serialele cu fundal New-York-ez. M-a sedus de la draftul 1. Se vor regăsi în serial şi realiştii, şi optimiştii, şi cei care se consumă în scuze şi regrete – şi mai ales, cei care nu. Şi sper să se lase cu toţii seduşi.” – Ioanina Pavel, producător HBO Max.

Serialul este regizat de Iulia Rugină (6 episoade) şi de Octav Gheorghe (2 episoade). Scenariile sunt scrise de Vera Ion, Andrei Butică este director de imagine, iar Mihai Codleanu semnează montajul. Ioanina Pavel este producător HBO Max, iar Johnathan Young şi Antony Root sunt producători executivi. Cristian Mungiu şi Tudor Reu sunt producătorii din partea Mobra Films, care asigură serviciile de producţie.

FilmePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite