„Man of God/Omul lui Dumnezeu“, un film despre viața Sfântului Nectarie, lansat azi în România

0
0

Pelicula este dedicată Sfântului Nectarie din Eghina, unul dintre cei mai iubiți sfinți contemporani, iar în film joacă și starul american Mickey Rourke.

Astăzi are loc premiera de gală a filmului „Man of God/Omul lui Dumnezeu“, urmând ca pelicula să ruleze din 2 decembrie în 64 de cinematografe din România. Premiera va fi precedată de o conferință de presă susținută de regizoarea Yelena Popovic, începând cu orele 19.00 la Cinema City ParkLake.

Afis OMUL lui DUMNEZEU jpg

Filmată în Grecia, în locuri relevante pentru viața Sfântului Nectarie, inclusiv pe insula Eghina și în Spitalul Aretaeio din centrul Atenei, pelicula prezintă încercările și lupta prin care Sfântul a trecut de-a lungul unei vieți marcate de persecuție și nedreptăți.

Sfântul Nectarie din Eghina este unul dintre cei mai importanți sfinți contemporani și este extrem de iubit și de români pentru nenumăratele minuni săvârșite, în special pentru ajutorarea celor bolnavi.

Scris și regizat de Yelena Popovic și lansat în mai multe țări în august 2021, „Omul lui Dumnezeu“ a cucerit publicul din Grecia, Rusia și Serbia, fiind deja premiat cu numeroase distincții: Premiul Publicului la Festivalul Internațional de Film de la Moscova și la Festivalul de Film Grec de la Los Angeles, Premiul pentru cel mai bun film internațional la Festivalul Internațional de Film de la Siena, Italia și Premiul Publicului și pentru Cel mai bun regizor la Festivalul de Film St. Andrews.

Filmul îi are în distribuție pe câștigătorul premiului Academiei elene, Aris Servetalis, pe superstarul rus Alexander Petrov și pe câștigătorul Globului de Aur, Mickey Rourke. Muzica filmului a fost compusă de Zbigniew Preisner, de două ori câștigător al premiului Cesar, cu interpretarea specială a câștigătoarei Globului de Aur, Lisa Gerrard.

Drama religioasă reușește să transmită devotamentul și perseverența de care a dat dovadă Sfântul Nectarie. În ciuda eforturilor instituției religioase de a-l discredita și de a-i demonta lucrările și activitatea de-a lungul deceniilor, acesta a îmbrățișat smerenia și a inspirat mii de oameni, devenind unul dintre cei mai renumiți sfinți ai Greciei.

Produs de Simeon Entertainment și View Master Films, în asociere cu Sfânta Mare Mănăstire Vatopedi din Sfântul Munte Athos, filmul este distribuit in România de compania Videomix.

Filme


Ultimele știri
Cele mai citite