Craniul cineastului care a regizat filmul „Nosferatu“, furat dintr-un cimitir din Germania

0
0
Cel mai cunoscut film al
lui Friedrich Wilhelm Murnau a fost „Nosferatu“ (1922), o
adaptare neautorizată a poveştii lui Dracula, în care actorul Max
Shreck a interpretat rolul contelui-vampir Orlok FOTO Arhivă
Cel mai cunoscut film al lui Friedrich Wilhelm Murnau a fost „Nosferatu“ (1922), o adaptare neautorizată a poveştii lui Dracula, în care actorul Max Shreck a interpretat rolul contelui-vampir Orlok FOTO Arhivă

Craniul lui F.W. Murnau, cineastul care a regizat filmul mut cu vampiri „Nosferatu“ (1922), a fost furat dintr-un cimitir din Germania, au anunţat autorităţile locale.

Autorităţile germane cred că furtul, comis în cimitirul Stahnsdorf din apropiere de Berlin, a avut loc între 4 şi 12 iulie, notează site-ul bbc.com, citat de Mediafax.

Nu se ştie deocamdată dacă mormântul în care cineastul F. W. Murnau a fost înhumat - alături de mormintele celor doi fraţi ai săi - a fost ales de autorii furtului în mod special sau la întâmplare.

Născut în 1888, în Germania, Friedrich Wilhelm Murnau a murit într-un accident de automobil, în California, în anul 1931.

Cel mai cunoscut film al său a fost „Nosferatu“ (1922), o adaptare neautorizată a poveştii lui Dracula, în care actorul Max Shreck a interpretat rolul contelui-vampir Orlok.

F.W. Murnau s-a mutat la Hollywood în 1926, unde, printre alte pelicule, a regizat drama mută „Sunrise“ care a fost nominalizată la Oscar.

Realizarea filmului „Nosferatu“ a fost adaptată pentru marele ecran în filmul „Shadow of the Vampire“ din anul 2000, în care Murnau a fost jucat de John Malkovich, iar Max Shreck, de Willem Dafoe.

Filme


Ultimele știri
Cele mai citite