„Avatar“ va avea patru continuări: „Vor depăşi cu mult primul film“. Când vor ajunge pe marile ecrane

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Actorii Zoe Saldana şi Sam Worthington spuneau în 2014 că îşi vor relua rolurile în noile filme „Avatar“
Actorii Zoe Saldana şi Sam Worthington spuneau în 2014 că îşi vor relua rolurile în noile filme „Avatar“

Cineastul canadian James Cameron, în vârstă de 61 de ani, a anunţat că va lansa patru continuări ale filmului ƒ„Avatar“ şi nu trei, cum plănuise iniţial. Regizorul a mai precizat că realizarea este un proces uriaş, dar că imaginile sunt mult mai spectaculoase decât ce am văzut în primul lungmetraj.

James Cameron a subliniat că fiecare dintre cele patru continuări va fi independentă, însă împreună vor crea o saga. Momentan, cineastul îşi doreşte ca „Avatar 2“ să fie lansat în iarna lui 2018, urmând ca celelalte capitole să ajungă pe marile ecrane în 2020, 2022 şi 2023, după cum scrie „The Hollywood Reporter“.

„Ne-am hotărât să ne implicăm într-un proces cinematografic cu adevărat masiv“, a declarat Cameron, precizând că viziunea sa asupra acestei francize viitoare s-a extins de-a lungul anilor. Regizorul spune că în timp ce planifica realizarea celor trei noi capitole şi-a dat seama că îşi limitează creaţia, realizând că are nevoie de mai mult pentru a putea spune întreaga poveste. 

„În ultimii ani am lucrat alături de o echipă de scenarişti de top pentru a crea lumea din «Avatar», personajele, creaturile, mediul, noile culturi. Până acum, tot ce văd este pură imaginaţie şi depăşeşte cu mult primul film. Va fi o serie emblematică“, a declarat Cameron, citat de „THR“. 

În anul 2013, când regizorul a confirmat că plănuieşte să construiască o franciză din „Avatar“, Cameron a dezvăluit că povestea se va concentra pe expediţiile timpurii ale oamenilor pe Pandora, pe scânteia care a declanşat conflictul dintre oameni şi populaţia Na’vi, dar şi pe modul în care cele două specii coabitau.

În anul 2014, actorii Zoe Saldana şi Sam Worthington au confirmat că îşi vor relua rolurile, ca Neytiri, respectiv Jake Sully. Actriţa Sigourney Weaver este, de asemea, inclusă pe lista dintribuţiei pe IMDb, chiar dacă personajul acesteia, un om de ştiinţă pe nume Grace, a fost omorât în primul film.

Acţiunea filmului „Avatar“ se petrece în anul 2154, pe Pandora, o lună din sistemul solar Alpha Centauri. Oamenii şi-au instalat aici o bază de explorare a unei rezerve naturale foarte preţioase, fapt care pune sub ameninţare devoltarea populaţiei aborigene Na’vi, care opune rezistenţă exploratorilor. 

„Avatar“, lansat în 2009, este producţia cu cele mai mari încasări din toate timpurile, ajungând la peste 2,8 miliarde de dolari la nivel mondial, reuşind să doboare recordul unui alt blockbuster semnat de James Cameron, „Titanic“, care a fost lansat în 1997 şi a înregistrat suma de 2.186 miliarde de dolari. Totodată, „Avatar“ a primit nouă nominalizări la premiile Oscar şi a câştigat trei trofee, la categorii tehnice.

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite