Testări gratuite pentru măsurarea tensiunii arteriale în Bucureşti

Testări gratuite pentru măsurarea
tensiunii arteriale în Bucureşti

Hipertensiunea arterială este una dintre cele mai frecvente afecţiuni cardiovasculare

Pe 17 mai, de Ziua mondială a hipertensiunii arteriale, în Bucureşti, vor avea loc testări gratuite cu scopul identificării pacienţilor hipertensivi necunoscuţi anterior, precum şi a celor cunoscuţi hipertensivi, dar necontrolaţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Hipertensiunea arterială - HTA, una dintre cele mai frecvente afecţiuni cardiovasculare, reprezintă o importantă problemă de sănătate, cu o prevalenţă în continuă creştere. Importanţa diagnosticării şi tratării acestei patologii rezidă în prevenţia complicaţiilor severe ce derivă din această boală - accident vascular cerebral, infarct miocardic, insuficienţă cardiacă, aritmii.  Pentru că de cele mai multe ori HTA este diagnosticată tardiv, controlul periodic chiar şi în absenţa simptomelor ar putea preveni apariţia complicaţiilor.

Fiind o afecţiune silenţioasă, asimptomatică, Fundaţia Viaţa fără  Hipertensiune lansează pe 17 mai 2019, de Ziua Mondială a Hipertensiunii Arteriale, o campanie de informare şi educare medicală pentru publicul general cu privire la hipertensiunea arterială şi riscurile acestei boli. 

În acest context, se vor face testări gratuite pentru măsurarea tensiunii arteriale şi promovarea monitorizării corecte şi constante ale acesteia. Testările gratuite vor avea loc în Bucureşti, la Spitalul Colţea, între orele 09.00 şi 17.00 şi au drept ţintă identificarea pacientilor hipertensivi, necunoscuţi anterior, precum şi a celor cunoscuţi hipertensivi dar necontrolaţi. 

Potrivit celui mai recent studiu efectuat de SRH în 2016, SEPHAR III, în România aproximativ 7,4 milioane de persoane suferă de hipertensiune arterială, afecţiune cardiovasculară care produce cele mai multe decese la nivel mondial.

Specialiştii cardiologi îndeamnă populaţia să ia măsuri împotriva factorilor de risc ce declanşează această boală, fiind cunoscut faptul că HTA influenţează riscul cardiovascular independent de alţi factori implicaţi.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: