Zarzavaturile de primavara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spanacul. Foarte bogat in diverse saruri minerale, printre care calciu (78 mg), sodiu (89 mg), potasiu (537 mg), magneziu (50 mg), fier (2,50mg), dar si in vitamine A (300-25.000 UI), B1 (70 UI), B2

Spanacul. Foarte bogat in diverse saruri minerale, printre care calciu (78 mg), sodiu (89 mg), potasiu (537 mg), magneziu (50 mg), fier (2,50mg), dar si in vitamine A (300-25.000 UI), B1 (70 UI), B2 (100-174 UI), C (10.000 UI) si hidrati de carbon, spanacul este un aliment excelent pentru convalescenti si anemici, fiind cunoscut si efectul sau laxativ. Salata verde (Laptuca) apreciata din antichitate, si-a capatat renumele de leguma vindecatoare. Ca o bogata sursa de minerale si vitamine, in care potasiul (332 mg) si Vitamina E sunt la loc de cinste, salata verde este apreciata pentru calmarea sistemului nervos. Soiul de laptuca (lactuca virosa) are proprietati mult mai active, in acest sens, decat salata verde. Sucul de laptuca poate fi eficient si ca vermifug. De asemenea, prin aportul de fier, salata poate fi consumata de anemici; ca un tonic de cei cu afectiuni hepatice; in combaterea gutei si a litiazei urice. Loboda, mai ales cea rosie, este recomandata de specialisti in afectiuni renale, hepatice si ginecologice. Ciorba de loboda rosie, acrita cu bors, din care nu lipsesc morcovii si orezul, "te apara de boala rea" - spune o vorba din popor. Urzica poate fi "gustata" in anemii, diaree, bronsita, metroragii si pentru subtierea sangelui.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite